Hlavní obsah

Liberec - Brno 4:3 PPLiberec otočil duel s Brnem a slaví dvanáctou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Zohorna 0 : 1
6. Nečas 0 : 2
9. Kováčik 0 : 3
15. Jelínek 1 : 3
22. Vitásek 2 : 3
48. Svačina 3 : 3
63. Lakatoš 4 : 3
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce dokázali otočit ve šlágru 24. kola extraligy zápas s Brnem ze stavu 0:3 a po výhře 4:3 v prodloužení tak natáhli svou šňůru vítězných utkání již na dvanáct. Bílí Tygři se tak již bodově dotáhli na vedoucí Třinec. Naopak Kometa padla počtvrté z posledních pěti utkání. Vítěznou branku zaznamenal v 63. minutě útočník Dominik Lakatoš, hostům k vítězství nepomohly ani dvě branky Jozefa Kováčika.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Petr Jelínek (vpravo) z Liberce a Martin Nečas z Brna.

Článek

Začátek utkání přinesl spoustu nepřesností na obou stranách a hra se odehrávala především ve středním pásmu. Z nenápadné akce Brna však padl ve 4. minutě první gól. Vojtěch Němec nahazoval z rohu kotouč před branku, kde ho za Willova záda tečoval Hynek Zohorna.

Za další dvě minuty se Kometa radovala znovu, když se ihned po vhazování přesně trefil Kováčik. A pro Bílé Tygry bylo ještě hůř, když tentýž hráč zužitkoval již po čtrnácti vteřinách první početní výhodu hostů v zápase a Kometa vedla již o tři branky.

Liberec byl naprosto opařený a hrálo se především před Willovou brankou. Z letargie pomohla Severočechům až přesilová hra, kterou dokázali zásluhou důrazného Jelínka využít. V závěru první třetiny mohl Kometě vrátit tříbrankové vedení Zohorna, který najížděl sám na Willa. Liberecký brankář však vytáhl parádní zákrok a s jeho blafákem si poradil.

Úvod druhého dějství vyšel Liberci skvěle. Vitáskovo nahození z 22. minuty skončilo až za překvapeným Čiliakem a Tygři byli zpět ve hře. Vstřelený gól Severočechy nabudil a najednou jich byl plný led. Dobré šance si vytvořili Krenželok a Bartovič, Čiliak byl ale na místě.

V polovině utkání zahrozili také hosté, Zohornovu ostrou ránu z mezikruží však pokryl Will. Úřadující mistr však i nadále diktoval tempo hry a dostával Kometu pod tlak. S pokusy Bulíře a Ševce si ale poradil Čiliak.

Liberečtí vstoupili aktivně také do třetí periody a zasypali Čiliaka sprškou střel. Zejména ta Bulířova volala po vyrovnání, brněnský brankář ale vytáhl parádní zákrok. Tlak domácích pak ještě znásobila přesilová hra, ve které se již Liberec dočkal vytouženého vyrovnání. Lakatošovu pěknou akci zakončil střelou do opuštěné branky Svačina.

Přesilovku si následně zahráli také hosté a v obrovské šanci se ocitnul Čermák, volný kotouč však do branky nedostal. Na druhé straně nadělala Čiliakovi starosti ostrá rána Vitáska. V závěru měl ještě dobrou příležitost Radivojevič, gól však nedal a tak zápas dospěl až do prodloužení.

V nastaveném čase se nejprve krásnou individuální blýsknul hostující Kvapil, jeho střelu však zastavila pouze tyč. A tak se nakonec mohli radovat domácí. Bartovič v přečíslení dva na jednoho vybídnul ke skórování Lakatoše, který rozhodl.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (1:3, 1:0, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 15. P. Jelínek (Radivojevič, Bulíř), 22. Vitásek (L. Krenželok, Jánošík), 48. Svačina (Lakatoš), 63. Lakatoš (Bartovič) - 4. H. Zohorna (V. Němec), 6. Nečas (Kováčik), 9. Kováčik (Gulaši). Rozhodčí: T. Horák, Hejduk - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 7262.
Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek, Pyrochta - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Vantuch, J. Stránský - Hrníčko, Hrabík, Víšek. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Brno: Čiliak - Kováčik, Gulaši, Štencel, O. Němec, Malec, Trška, F. Král - H. Zohorna, V. Němec, Zaťovič - Miklík, Nečas, M. Kvapil - Vincour, Čermák, J. Káňa - Dostálek, F. Dvořák, Dočekal. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: