Hlavní obsah

Slavia - Ml.Boleslav 2:1Slavia po šesti letech zlomila mladoboleslavské prokletí a nese se dál na vítězné vlně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
35. Ngadjui 1 : 0
72. Zmrhal 2 : 0
86. Magera (penalta) 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Gólman Diviš sice v Edenu dlouho čaroval a vyráběl zázraky na požádání, Slavia přesto v duelu patnáctého ligového kola zlomila mladoboleslavské prokletí. Po jedenácti zápasech v řadě, v nichž po šest let nedokázala Středočechy porazit, se tentokrát zásluhou parádních nůžek Ngadeua a dorážky Zmrhala dočkala zasloužené výhry, neboť hosty dohrávající jen v deseti bez vyloučeného Matějovského převyšovala ve všech směrech. Úspěšná série pod trenérem Šilhavým tudíž pokračuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Ngadeu Ngadjui ze Slavie oslavuje gól na 1:0 proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Než po půlhodině zhasla v Edenu na šestnáct minut světla, hrála Slavia permanentně na jednu bránu. Aby ne, když na své mladoboleslavské prokletí tentokrát vyrukovala se dvěma útočníky, neboť Mešanovič si výkonem a gólem v předchozím utkání na Dukle řekl trenérovi Šilhavému o místo v základní sestavě po boku Škody.

Však také o sobě dával od začátku vědět... Nejprve ránou, kterou hostující gólman Diviš vyrážel, vzápětí snahou propasírovat míč Zmrhalovi, jenž se objevil ve slibné palebné pozici. Škoda mu však balón uzmul, ale ani on si na hostujícího brankáře nepřišel.

Během čtvrthodinového přerušení, kdy se Edenu ponořil do šera, si domácí v šatně vyslechli rady, jak defenzivu Středočechů a brankáře Diviše překonat. Zatímco Mešanovič nejspíš příliš pozorně neposlouchal a vyloženou šanci neproměnil, Ngadeu se radami řídil, takže vzápětí udeřil.

Po rohovém kopu se položil do míče odraženého Delim a nůžkami překonal do té doby skvělého Diviše. Však také okamžitě běžel oslavit svou trefu rituálním tanečkem k rohovému praporku.

I po gólu  partie hraná na jednu bránu, která v ničem nepřipomínala souboj třetího týmu tabulky se čtvrtým, pokračovala. Slavia plná chuti drtila soupeře pohybem, důrazem, přesnou kombinací, takže si vytvářela další příležitosti.

Ještě před přestávkou jednu z velkých promarnili Škoda s Mešanovičem, sedm minut po ní napálil Škoda balón do tyče, ale i kdyby mířil přesněji, gól by stejně neplatil, protože ještě předtí, mu sudí odpískal ofsajd.

Dvacet minut před koncem ale domácí  odpor Středočechů přece jen definitivně zlomili. Střídající Van Buren houštinu těl ještě nepropálil, ale Zmrhal míč do sítě přece jen procpal. Neškodným hostům nepomohlo ani to, že jejich trenér chtěl vsadil v závěčné čtvrthodině na totální ofenzivu a poslal na hřiště postupně Matějovského a Chramostu.

Střídající Matějovský ovšem viděl během dvaceti minut dvě žluté, takže musel předčasně ze hřiště, čímž Kalvodův záměr zhatil.  Magera sice z penalty nařízené za ruku Hušbauera stav skorigoval, ale Slavia si už v závěrečných minutách výhru pohlídala a mladoboleslavský komplex zlomila.

Slavia Praha - FK Mladá Boleslav 2:1 (1:0)
Branky: 35. Ngadeu, 71. Zmrhal  86.Magera z penalty. Rozhodčí: Příhoda - Pelikán, Antoníček. ŽK: Mešanovič - Fleišman, Matějovský, Mebrahtu, Magera.  ČK: 79. Matějovský. Diváci: 10 074.
Slavia: Pavlenka - Frydrych, Bílek, Deli, Bořil - Barák (82. Švento), Hušbauer, Ngadeu, Zmrhal (90. Ščuk)  - Mešanovič (66. Van Buren), Škoda. Trenér: Šilhavý.
Ml. Boleslav: Diviš - Pauschek (75. Chramosta), Da Silva, Takács, Fleišman - Kúdela, Mareš (58. Matějovský) - Jánoš (46. Přikryl), Magera, Fabián - Mebrahtu. Trenér: Kalvoda.

Reklama

Související témata: