Hlavní obsah

Teplice - Jablonec 1:0Šťastná Kučerova trefa přinesla Teplicím teprve druhou domácí výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
72. Kučera 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Teplic se zbavili nálepky nejhoršího týmu na domácím hřišti a v 15. kole doma porazili Jablonec 1:0. Na Stínadlech tak vyhráli teprve podruhé v sezóně. Jediným gólem se o to v 72. minutě postaral Tomáš Kučera. Tepličtí tak poskočili na šestou příčku, Jablonec zůstává devátý.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu.

Článek

Utkání bylo dlouho čekáním na záživnější okamžik. Hrálo se hlavně ve středu hřiště a šancí viděli fanoušci pomálu. V teplické obraně sice chyběl potrestaný Lüftner, ale záložník Ljevakovič ho dobře zastoupil. Pevně fungovala i jablonecká defenziva.

Větší vzruch tak přinesla až 28. minuta, kdy z přímého kopu vypálil Hora, brankář Hrubý jeho skákavou střelu neudržel, ovšem dobíhající Ljevakovič měl na dorážku málo času a branku netrefil. Hosté zahrozili až v závěru poločasu, kdy Hanouskům centr propadl na zadní tyč na Bazala, jeho rána však rozvlnila pouze boční síť.

Ani ve druhé půli se obraz hry příliš nezměnil. Hru Jablonce sice rozhýbal příchod střídajícího Tecla, ale ke gólu to nevedlo. A to hlavně proto, že Mihálikovu hlavičku po Teclově centru skvěle zneškodnil brankář Grigar.

To v 72. minutě byl hostující gólman Hrubý bezmocný. Kučera zatáhl míč a byl faulován, Fillo však ihned rozehrál na Kučeru, který využil volného prostoru a vyslal střelu, kterou navíc Kubista tečoval do protipohybu brankáře.

Jablonec už nedokázal nic vymyslet, aby prohru odvrátil. Naopak domácí mohli ještě zvýšit, ovšem Fillo hrající 200. ligové utkání pálil po hezké akci těsně vedle a Vaněček trefil jen brankáře. I tak ale Tepličtí vyhráli nad Jabloncem poprvé po více než třech letech.

Fotbalová liga - 15. kolo:
FK Teplice - FK Jablonec 1:0 (0:0)
Branka: 72. Kučera. Rozhodčí: Orel - Mokrusch, Kotalík. ŽK: Krob - Hybš, Tecl. Diváci: 2088.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Ljevakovič, Krob - Fillo (88. Potočný), Kučera, Soungole, Urma (53. Vachoušek) - Hora, Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Jablonec: Hrubý - Nový, Hübschman, V. Kubista, Hybš - Jiráček, Pospíšil (88. Mehanovič) - Bazal (60. Tecl), Mihálik (82. Trávník), Hanousek - Doležal. Trenér: Klucký.

Reklama

Související témata: