Hlavní obsah

Liberec - Slovácko 2:2Divočina pod Ještědem, Slovan díky dvěma penaltám zachránil remízu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Koné 0 : 1
55. Hlúpik 0 : 2
66. Komličenko (penalta) 1 : 2
69. Komličenko (penalta) 2 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Fotbalisté Liberce remizovali v 15. ligovém kole se Slováckem 2:2. Hosté vedli po trefách Francise Koného a Filipa Hlúpika, ale na první výhru na půdě Slovanu nedosáhli, neboť v 66. a 69. minutě ze dvou penalt srovnal Rus Nikolaj Komličenko. Hosté dohrávali v devíti bez vyloučených Milana Kerbra s Vlastmilem Daníčkem, za domácí dostal červenou kartu Vůch. Liberec čeká na výhru pět kol a je v tabulce dvanáctý. Slovácko zůstalo o skóre za soupeřem na třinácté příčce.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Francis Kouassi Koné ze Slovácka.

Článek
Fotogalerie

Liberecký trenér Trpišovský udělal jedinou změnu v základní sestavě proti čtvrtečnímu vítěznému utkání s Karabachem (3:0), když místo potrestaného Coufala nastoupil Nitrianský. Severočeši ale v první půli zůstali hodně daleko za svým výkonem z duelu Evropské ligy.

Slovan se vůbec nemohl dostat do tempa a za celé úvodní dějství si nevytvořil šanci. To Slovácko bylo nebezpečnější, i když do možností ho svými chybami dostávali hlavně domácí. Po čtvrthodině chyboval stoper Pokorný a poté v poslední chvíli z brankové čáry odvrátil balon po lobu hostujícího Reinberka přes gólmana Dúbravku.

Pokorný se ale nepoučil. Po půlhodině udělal další chybu, zpracoval nákop přímo pro Koného a ten už tentokrát libereckého gólmana lobem překonal. Útočník z Toga skóroval ve druhém venkovním utkání za sebou.

Hned necelou minutu po pauze měl Slovan blízko k vyrovnání. Po chybě v hostující obraně přiťukl Vůch Komličenkovi, ale ten z vyložené pozice trestuhodně překopl břevno.

Liberec vstoupil do druhé půle aktivně, ale v 55. minutě další hrubkou nabídl soupeři druhý gól. Koné poslal do úniku Hlúpika a ten s přehledem obstřelil Dúbravku. Připsal si první gól v ligové sezoně. Po další chybě obrany měl v 63. minutě na noze další branku Hlúpik, pálil však nad.

V 65. minutě svitla domácím naděje. Po Radově zákroku na Komličenka nařídil sudí Nenadál penaltu a sám faulovaný ji tvrdou ranou proměnil. V 69. minutě se ve vápně probíjel do zakončení Bartl, po kontaktu s Šimkem upadl a rozhodčí odpískal proti Slovácku další pokutový kop, navíc za protesty dostal červenou kartu Kerbr. Komličenko ani podruhé nezaváhal, střelou na opačnou stranu než v prvním případě srovnal a navázal na dva góly proti Karabachu.

Hned o minutu později zbytečně fauloval liberecký Vůch a po druhé žluté kartě i domácí dohrávali v deseti. V první minutě nastavení šli dokonce hosté po Daníčkově druhé žluté kartě do devíti, ale bod už udrželi.

Reklama

Související témata: