Hlavní obsah

Sparta - Teplice 2:1Letenští přezimují aspoň třetí, Kadlec s Lafatou zařídili vítěznou podzimní derniéru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
37. Kadlec 1 : 0
57. Lafata 2 : 0
89. Vaněček 2 : 1
Záznam online reportáže

Nejásají, ale po delším čase se vyhoupli aspoň na třetí příčku tabulky, na níž také přezimují. Fotbalisté Sparty porazili v závěrečném kole podzimu Teplice 2:1 a předstihli Zlín. Na druhou Slavii ztrácejí tři body, vedoucí Plzeň má ještě zápas na Bohemians k dobru. Poprvé od letního návratu skóroval obránce Michal Kadlec, desátou podzimní branku pak vstřelil kanonýr Lafata. Za hosty korigoval Vaněček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Michal Kadlec dává gól proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

Milost pro potrestaného Dočkala nevyprosili, a jelikož na marodku přibyl i Holzer, byli Letenští rádi, že se do sestavy vrátil aspoň Čermák. Kapitán Lvíčat nastoupil poprvé od 9. kola 2. října v Brně.

Sparta začala aktivně, bleskově otevřít skóre jako v posledním domácím duelu s Karvinou se jí ovšem nepodařilo. Kadlecovu střelu hosté zblokovali na roh a Mareček pálil jen do Grigarovy náruče. Severočeši se z krátkého úvodního tlaku rychle vymanili, vyrovnali hru a žádné šance nebyly dlouho k vidění.

Až v 31. minutě po Karavajevově přímém kopu hlavičkoval k tyči Lafata a teplický gólman se blýskl parádním zákrokem. Sparta tedy udeřila až z jiné standardky. Karavajev rozehrál tentokrát roh, Kadlec přeskočil brankáře a otevřel skóre. Grigar hned vystartoval na rozhodčího Jílka, že byl faulován, neuspěl však a gól platil. Pro zkušeného internacionála to byla první trefa od letního návratu na Letnou.

Po přestávce si tým v rudých dresech náskok pojistil. Nakopnutý Pulkrab potřeboval střídat, stačil však ještě zachytit chybnou teplickou rozehrávku, uvolnit Lafatu a kapitán nájezd na Grigara zkušeně proměnil. Desátou podzimní trefou se tak Lafta dotáhl na Michala Škodu v čele tabulky střelců a asistující Pulkrab mohl hned poté opustit hřiště...

Odpor Teplic byl zlomen, Severočeši jako by si už nevěřili, že ještě mohou zápas zachránit. Julišovu šanci ale přežili, a tak ještě přece jen utkání zdramatizovali. Minutu před koncem Vaněček do prázdné branky snížil.

Fotbalová liga - 16. kolo:
Sparta Praha - FK Teplice 2:1 (1:0)
Branky: 37. Michal Kadlec, 57. Lafata - 89. Vaněček. Rozhodčí: Jílek - Melichar, Hájek. ŽK: Čermák, Pulkrab, Holek - Vaněček, Krob. Diváci: 7522.
Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, M. Kadlec, Costa - Juliš, Holek, Mareček, Čermák (76. Sáček) - Lafata (84. Mustedanagič), Pulkrab (58. Zahustel). Trenér Svoboda.
Teplice: Grigar - Krob, Jeřábek, Ljevakovič, Vondrášek - Fillo, Soungole (86. Vachoušek), Kučera, Urma (62. Červenka) - Hora (82. Potočný), Vaněček. Trenér Šmejkal.

Reklama

Související témata: