Hlavní obsah

Karlovy Vary - Chomutov 4:5 SNVarům došla energie, dobře rozehraný duel s Piráty ztratily

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tuominen 1 : 0
10. Harkabus 2 : 0
16. Rutta 2 : 1
18. Stloukal 3 : 1
44. Sklenář 3 : 2
48. Skokan 3 : 3
60. Dvořák 4 : 3
60. Valach 4 : 4
65. Kämpf (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů prohráli v utkání 27. extraligového kola s Chomutovem 4:5 po samostatných nájezdech. Zápas ztratili i přesto, že po první třetině vedli 3:1 a v čase 59:37 šli do vedení na 4:3. O 13 vteřin později ale vyrovnal Juraj Valach a nájezdy pak rozhodl mladý útočník David Kämpf.

Článek

Podkrušnohorské derby začalo zostra. Od úvodního vhazování uplynulo jen 32 sekund a zásluhou úspěšně zakončeného bekhendu Tuominena se domácí ujali vedení. Kuriózní situaci přinesla sedmá minuta, kdy při signalizovaném vyloučení Severočechů a power play domácích Rachůnek na poslední chvíli zachraňoval odražený puk před vlastní opuštěnou brankou.

V desáté minutě se mezi hostujícími obránci po přihrávce Grígera prosmýkl Harkabus a proměněným sólem zvýšil. Strmeně vystřídal v brance Chomutova Král. Postupně se dostávali ke slovu i Piráti - nejdříve velkou příležitost neproměnil z bezprostřední blízkosti Tomica, ale při vyloučení Dujsíka se v 16. minutě bombou od modré čáry trefil Rutta.

Na branky bohatou první třetinu zakončil v 18. minutě Stloukal, který po závaru před Králem dotlačil puk za brankovou čáru a slavil první trefu v extralize. V samém závěru dostala ještě Energie šanci hrát 42 vteřin přesilovku pět na tři, tu však zkrátil svým faulem Rachůnek.

Na začátku druhého dějství mohl zvýšit Rachůnek, ale Krále nepřekonal. Naopak na druhé straně si vybral porci štěstí Honzík, když střela Skokana skončila na horní tyči jeho branky. Další příležitosti měli Huml a domácí Mikulík, radost jim však sebrali pozorní gólmani.

Ve třetí dvacetiminutovce chomutovský trenér Růžička stáhl sestavu na tři pětky, což přineslo svůj efekt. Ve 44. minutě Ruttovo nahození od modré čáry tečoval Sklenář. O necelé čtyři minuty později navíc po kombinaci s úspěšným střelcem vyrovnal Skokan.

Před vypršením základní hrací doby se děly velké věci. Nejprve zůstal na ledě ležet zkrvavený Flek, ale sudí nevylučovali. Když Energie pouhých 23 vteřin před koncem vstřelila zásluhou Dvořáka čtvrtou branku, zdálo se, že tři body přece jen zůstanou doma. Chomutov však po dalších 13 sekundách bleskově odpověděl vyrovnávací střelou Valacha.

V prodloužení byli nebezpečnější hostující Piráti, ale rozhodnutí přinesly až samostatné nájezdy. Zatímco Mikulík a Skuhravý trefili jen tyč, Kämpf se ve druhé sérii nemýlil a Harkabus odpovědět nedokázal.

HC Energie Karlovy Vary - Piráti Chomutov 4:5 po sam. nájezdech (3:1, 0:0, 1:3 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Tuominen (Mikulík, T. Rachůnek), 10. Harkabus (Gríger), 18. Stloukal (D. Kindl, Mullane), 60. T. Dvořák (Skuhravý) - 16. Rutta (Skinner, Huml), 44. Sklenář (Rutta, Skokan), 48. Skokan (Sklenář, J. Mrázek), 60. Valach (Flemming, Tomica), rozhodující sam. nájezd Kämpf. Rozhodčí: Pešina, Horák - Komárek, Rozlílek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. Diváci: 3315.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, Sičák, Rýgl, Benák, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - Stloukal, Mullane, D. Kindl - Flek, Gríger, Harkabus - od 21. navíc Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Chomutov: Strmeň (10. T. Král) - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, J. Mrázek, Rutta, Buchtela - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Chlouba, Skokan, Poletín - Slavíček, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: