Hlavní obsah

Bohemians zaplatí 350 000 korun. Podle komise pochybili při přípravě trávníku

Praha

Disciplinární komise LFA potrestala fotbalový klub Bohemians Praha 1905 pokutou 350 000 korun za nepřipravení hrací plochy pro sobotní zápas s Plzní. Vršovickému celku hrozila až miliónová pokuta i kontumace, ke které ale komise nesáhla.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Nehraje se. Maskot Bohemians 1905 po odložení utkání mezi pražským celkem a Plzní kvůli namrzlému trávníku.

Článek

Zápas byl v sobotu krátce před plánovaným výkopem v 19:45 odložen kvůli namrzlému trávníku, který by podle rozhodčího Radka Příhody ohrožoval zdraví hráčů. Podle komise pro stadiony a hrací plochy se dalo problémům předejít, kdyby Bohemians pracovali správně s vytápěním trávníku. Šlo tedy o pochybení domácího celku.

"Neodehrání utkání mělo zásadní vliv na regulérnost soutěže. Disciplinární komise dospěla k závěru, že ze strany pořádajícího klubu došlo k hrubému podcenění situace. Profesionální klub nejvyšší fotbalové soutěže se nemůže dopustit takovéto nedbalosti," řekl předseda komise Richard Baček.

Vedení Bohemians po odkladu zápasu odmítalo jakoukoli vinu. "Přiznáváme, že byl terén v brankovištích tvrdý, ale zastáváme názor, že všichni v klubu udělali maximum k uskutečnění zápasu a měl se odehrát," řekl předseda představenstva Dariusz Jakubowicz.

Vyšší pokuty dosud dala komise jen za opravdu vážné prohřešky při pořadatelské roli, za výrazné výtržnosti fanoušků či za nenastoupení k utkání. Už desetkrát se pokuta dostala přes půl miliónu, rekordem je šestimiliónová pokuta pro střížkovský klub Bohemians Praha.

Bohemians 1905 navíc musí zaplatit 50 tisíc korun za to, že jejich fanoušci vhazovali předměty na hrací plochu v zápasech se Slavií a Karvinou. Karviná za nedostatky své pořadatelské služby dostala pokutu 60 tisíc korun.

Dokonce 120 tisíc korun musí za výtržnosti fanoušků zaplatit Slavia. Dukla dostala pokutu 80 tisíc korun za pořadatelskou službu v duelu se Slavií. Za použití pyrotechniky potrestala komise i dva fanoušky.

Jednozápasový trest za nasbírané žluté karty mají jihlavský Antonín Rosa, Tomáš Majtán z Příbrami, Michael Ngadeu ze Slavie a Marek Hanousek z Dukly.

Reklama