Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 2:1 PPPiráti vyhráli opět v prodloužení, rozhodl kapitán týmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Kubalík 0 : 1
42. Šťovíček 1 : 1
63. Vondrka 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 29. kole extraligy Plzeň 2:1 v prodloužení, což je pro Piráty osmé vítězství po uplynutí základní hrací doby v sezóně. Hosty poslal v SD areně do vedení svým šestnáctým gólem Dominik Kubalík, ve třetí třetině poté vyrovnal premiérovou brankou v nejvyšší soutěži Martin Šťovíček. Duel rozhodl v 63. minutě kapitán domácích Michal Vondrka.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Chomutovští hokejisté se radují - ilustrační foto.

Článek

V úvodu byla střelecky aktivnější Plzeň. Nejprve Stach zkusil z pravé strany kličku do forhendu, ale bezmocného Laca nepřehodil, krátce poté Kubalík nastřelil tyčku. Ve vlastním oslabení ujel plzeňské obraně Vondrka, jenž si na Machovského ale nepřišel.

Při přesilovce hostů unikl Kämpf a Sklenář, ale v konečné fázi před brankou si nepřihráli. Vzápětí na druhé straně neuspěli Lev s Kratěnou. V závěru první třetiny měli i Piráti možnost početní výhody, která však zůstala nevyužita.

Na začátku druhého dějství si ani jeden celek nevytvořil nadějnější šanci, až ve 27. minutě Kämpf z mezikruží vypálil jen těsně vedle plzeňské branky. I v dalším průběhu se týmy soustředily na obranou práci a nepouštěly soupeře do střeleckých pozic.

Ve 37. minutě Kubalík nahrál před branku Kratěnovi, který ale z těsné blízkosti trefil pouze chomutovského brankáře. Skóre se změnilo až v čase 39:20, kdy si nahození Kubalíka srazil do vlastní branky Valach.

Na začátku druhé minuty třetí třetiny se do samostatného úniku dostal Stach, Laca ale nepřekonal. Krátce poté Šťovíček vystřelil z mezikruží, dojel si vyražený kotouč a vyrovnal, čímž zaznamenal první extraligový gól. V 58. minutě měla Plzeň možnost rozhodnout v přesilové hry, bránící čtveřici ale hosté nepokořili a zápas se tak prodlužoval. Hrdinou utkání se stal v čase 62:24 kapitán domácích Vondrka, jenž využil skvělé přihrávky od Humla a rozhodl o výhře Pirátů.

29. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávka: 42. Šťovíček (J. Mrázek), 63. Vondrka - 40. D. Kubalík. Rozhodčí: Šír, Souček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Diváci: 4719.
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica - Koblasa, Kämpf, Sklenář - Chlouba, Skokan, Poletín - Slavíček, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Plzeň: Machovský - Čerešňák, Frühauf, P. Kadlec, D. Sklenička, Slovák, Moravčík - Kratěna, Kracík, D. Kubalík - Lev, Stach, T. Svoboda - Vondráček, Koreis, Hrnka - Indrák, Preisinger, Švarc. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice