Hlavní obsah

Čínská liga láká další hvězdu. Opustí Oscar v lednu Chelsea?

Londýn

Čínská fotbalová liga, konkrétně klub Šanghaj SIPG, loví ve vodách Premier League a políčeno má na velkou rybu. Podle serveru listu Daily Mail nabízí movitý klub za brazilského záložníka Oscara z Chelsea plných 52 miliónů liber (asi 1,68 miliardy korun). K transferu by mělo dojít už v lednovém přestupním termínu.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský záložník Oscar v poslední době příliš možností v Chelsea nedostává. Odejde?

Článek

Pětadvacetiletý vytříbený driblér nyní nedostává od současného kouče londýnského klubu Antonia Conteho tolik prostoru. V této sezóně zatím odehrál jen 11 zápasů, od poloviny září a prohry Chelsea 1:2 s Liverpoolem se na něho v základní sestavě lídra Premier League nedostalo. V Šanghaji by se naopak mohl potkat s Andrém Villasem-Boasem, bývalým trenérem Blues.

Pokud se obě strany dohodnou, půjde o rekordní částku při přestupu fotbalisty do čínské Superligy, připomíná Daily Mail. Maximum dosud zaplatila Šanghaj za Oscarova krajana útočníka Hulka, který se v červnu stěhoval na Dálný Východ z Petrohradu za 47 miliónů liber.

Oscar přišel na Stamford Bridge v létě 2012, dres Chelsea oblékl ve 203 zápasech a vstřelil v nich 38 gólů. Někdejší spoluhráč Petra Čecha slavil s klubem triumf v Premier League, Ligovém poháru i Evropské lize.

V bohaté čínské Superlize působí řada renomovaných fotbalistů, vedle již zmiňovaného Hulka i například Graziano Pellé, Ezequiel Lavezzi, Gervinho a Jackson Martínez. Už dříve zamířili z Chelsea do čínské nejvyšší soutěže Didier Drogba, Ramires, Nicolas Anelka či Demba Ba.

Tým ze Šanghaje ještě nikdy tamní Superligu nevyhrál, v minulém ročníku skončil třetí. Nejlepšího výsledku dosáhl o rok dříve, kdy pod vedením známého švédského trenérského světoběžníka Svena Görana-Erikssona obsadil druhé místo.

Reklama

Související témata: