Hlavní obsah

Plzeň - Brno 2:1 PPLev rozhodl v prodloužení o výhře Plzně nad Brnem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Štencel 0 : 1
44. Kratěna 1 : 1
62. Lev 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 30. kole extraligy Brno 2:1 v prodloužení a po předchozích dvou porážkách naplno bodovali. V rušném zápase sice hosté po trefě Jana Štencela ve druhé třetině vedli, ale ve 44. minutě vyrovnal Ondřej Kratěna a bonusový bod zajistil domácím v čase 61:23 Jakub Lev.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jakub Lev z Plzně se raduje z rozhodující trefy v prodloužení proti Brnu.

Článek

Domácí kvůli zranění útočníků Hrnky s Kracíkem a odjezdu Kodýtka s reprezentační dvacítkou nastoupili ve značně kombinovaném složení útoků. Hosté sice také postrádali forvardy Kvapila s Nečasem, ale začali aktivněji.

Střelu nekrytého Tršky ve třetí minutě ovšem stačil vyrazit gólman Indiánů Machovský a další příležitosti lépe bruslícím hráčům Komety nepovolila spolehlivá plzeňská obrana. Naopak v 15. minutě po Kadlecově ráně od modré čáry trefil dorážející Koreis bekhendem pravou tyč Vejmelkovy branky.

Těsně před první sirénou ukončil plzeňskou přesilovou hru zbytečným faulem Svoboda, když za úder hlavou inkasoval trest na pět minut a do konce utkání. Dlouhou početní výhodu nakonec hosté zužitkovali. Ve 25. minutě Čermák našel na pravém kruhu volného Štencla a ten se střelou švihem trefil přesně do pravého horního rohu branky.

Indiáni zareagovali na inkasovaný gól agresivnějším pojetím a napadáním brněnské rozehrávky hluboko v útočném pásmu si vytvořili nápor. V největší šanci ve 35. minutě promáchl Sklenička přihrávku Koreise, jinak hostující defenziva dokázala v obranném pásmu plzeňský tlak do druhé sirény přečkat.

Kometa zahájila třetí třetinu aktivněji, ale ve 44. minutě si pro sebe dopředu vyhrál buly před Vejmelkou Kratěna a zblízka vyrovnal na 1:1. Hosté mohli brzy odpovědět, gól Vojtěcha Němce v 50. minutě ovšem sudí po poradě s kolegou u videa neuznali.

Navíc byl vyloučen v brankovišti faulující Haščak, přesto ve vlastním oslabení ujel Káňa a vyjíždějící Machovský ho srazil jen za cenu trestného střílení. V něm útočník sice Komety neuspěl, ale 47 vteřin před koncem třetí třetiny nabídl Lev svým faulem hostům přesilovku.

V normální hrací době domácí bod ubránili a v 61. minutě Machovský skvěle vyrazil pokus Zaťoviče z bezprostřední blízkosti. Vzápětí naopak po dlouhém pasu Koreise rozhodl dorážkou vlastní střely Lev vracející se z trestné lavice.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 2:1 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 44. Kratěna, 62. Lev (Koreis, Frühauf) - 25. Štencel (L. Čermák, Trška). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:3, navíc T. Svoboda (Plzeň) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 3859.
Plzeň: Machovský - P. Kadlec, D. Sklenička, Čerešňák, Moravčík, Slovák, Frühauf - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - M. Chalupa, Stach, Lev - Vondráček, Koreis, Švarc - Indrák, Preisinger, Schleiss. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Bartejs, Štencel, Gulaši, Trška, Malec, L. Zábranský ml. - Miklík, Erat, Zaťovič - Haščák, V. Němec, Dočekal - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Dostálek, H. Zohorna, R. Zohorna. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.

Reklama

Související témata: