Hlavní obsah

Chomutov - Pardubice 1:3Pardubice i potřetí v sezóně porazily Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. P. Sýkora 0 : 1
18. Klimenta 0 : 2
31. Nahodil 0 : 3
45. Skokan 1 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Pardubic zvítězili ve 33. kole extraligy v Chomutově 3:1 a i potřetí v sezoně Piráty porazili. Dynamo vyhrálo na pondělní dvoubodové vítězství se Zlínem. Chomutov prohrál druhé domácí utkání v řadě a nepotvrdil tři body ze Sparty.

Foto: David Taneček, ČTK

Hokejisté Pardubic slaví. Ilustrační foto.

Článek

Do první velké šance se dostal Kämpf, jenž ale z mezikruží nechal vyniknout pardubického brankáře Martina Růžičku. Na druhé straně trefil Krále v početní výhodě Tomášek. Krátce poté Mrázek nastřelil z levé strany tyčku, na což Pardubice zareagovaly.

Sýkora v 16. minutě zachytil rozehrávku domácích a prostřelil chomutovského brankáře mezi betony. Do konce první třetiny se prosadil ještě Klimenta, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek. Poté mělo Dynamo šance ještě v přesilovce, ale žádná za zády Krále neskončila.

Ve 22. minutě Redenbach z mezikruží nastřelil Krále, o chvíli později Huml ve stejné pozice také selhal. Před polovinou duelu Leduc neuspěl z těsné blízkosti. Následně byl Nahodil v úniku faulován, za což bylo nařízeno trestné střílení, které pardubický útočník nevyužil.

Ve 30. minutě Nahodil potřetí sám před Králem neuspěl, což napravil o minutu později, jelikož v další příležitosti zvýšil na 3:0. Necelých šest minut do konce druhého dějství byl sám před brankářem Dynama Skokan, ale z těsné blízkosti přestřelil. V posledních momentech prostředního dějství Piráti soupeře zatlačili. Šance Skinnera, Vondrky a Tomici však skončily u Martina Růžičky.

V počátku posledního dějství Sýkora projel po levé straně, jeho střela Královi vypadal vedle branky. Ve 45. minutě po dlouhém tlaku Skokan sjel na osu, odkud vymetl šibenici a snížil na 1:3. Hned poté měly Pardubice možnost další početní výhody, ve které ujel Vondrka, ale v úniku netrefil bránu. Následně na opačné straně kluziště Johnson bekhendem orazítkoval tyčku.

V polovině třetí třetiny Vondrka trefil opět tyč, poté Sklenář v početní výhodě neuspěl s dorážkou a Skokan nevyzrál z těsné blízkosti na Martina Růžičku. Necelé dvě minuty před koncem odjel Král na střídačku, což domácím k brance nepomohlo.

Piráti Chomutov - HC Dynamo Pardubice 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 45. Skokan (Rutta) - 16. P. Sýkora, 18. Klimenta (Nahodil), 31. Nahodil. Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Hodek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:4, navíc V. Růžička ml. (Chomutov) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 4327.
Chomutov: T. Král - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, J. Mrázek, od 33. navíc R. Havel, L. Chalupa - Vondrka, Huml, Tomica - Kämpf, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Raška, Poletín - Skokan, Šťovíček, Slavíček. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Pardubice: Martin Růžička - Schaus, L. Havlík, Leduc, Čáslava, Ščotka, Ovčačík, Bokroš - P. Sýkora, D. Tomášek, Johnson - Klimenta, Nahodil, Rolinek - Mallet, Redenbach, M. Beran - Panna, T. Kaut, Starý. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín