Hlavní obsah

Litvínov - Vítkovice 1:2Vítkovice vyhrály na ledě Litvínova, rozhodl Szturc

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Němec 0 : 1
13. Gerhát 1 : 1
24. Szturc 1 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Vítkovic vyhráli ve 34. kole Tipsport extraligy na ledě Litvínova 2:1 a bodovali tak v devátém utkání za sebou. Duel rozhodl gól Romana Szturce ve 24. minutě. Severočeši doma nebodovali po čtrnácti zápasech, naposledy na Stadiónu Ivana Hlinky vyhrál v základní hrací době v polovině září Chomutov.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vítkovický obránce Jan Výtisk - ilustrační foto.

Článek

Litvínov se musel v posledním zápase v roce 2016 obejít bez trojice obránců základní sestavy, větší problémy však měla Verva v útoku.

Do první šance se dostal v šesté minutě hostující Tomi, který prověřil Januse střelou z bez přípravy. Další příležitost si vytvořil kapitán Vítkovic Olesz, jenž však nedokázal trefit odkrytou branku domácích. Do vedení se Vítkovice dostaly v 9. minutě, kdy Němec rychlou střelou nad lapačku překvapil Januse.

Na druhé straně mohlo být bleskově vyrovnáno, Válek však zblízka Dolejše překonat nedokázal. V 13. minutě se už ale domácí vyrovnání dočkali. Pilař od modré vypálil a Gerhát puk chytře tečoval mimo dosah hostujícího brankáře.

Szturc zařídil hostům tři body

Druhá třetina jednoznačně vyzněla pro hosty z Vítkovic, z branky se ale radovali pouze jednou. V 24. minutě dokázal nedůraznou litvínovskou obranu potrestat rychlým blafákem Szturc. Další šanci měl Kucsera, který zblízka prověřil Januse. Poté se ukázali hostující obránci, nejprve Sloboda bombou od modré vyprášil Janusovi betony, následoval Barankova tvrdá střela a následná Oleszova teč, litvínovský brankář ale držel domácí ve hře. V 38. minutě ukázal svou šikovnost Olesz, který z otočky od mantinelu poslal bekhendem přesný pas rozjetému Hudečkovi, ten ovšem zblízka Januse překonat nedokázal.

Do třetí části vstoupili domácí aktivně a snažili se vyrovnat. V 44. minutě se pokoušel Martin Hanzl z otočky překvapit Dolejše, ten ale byl připraven. Litvínov si vytvořil převahu, vyrovnat se mu ale nepodařilo. V 54. minutě se řítil Válek sám na Dolejše, podruhé v utkání ale selhal. Následovala Hüblova střela z mezikruží a poté i další pokus Martina Hanzla. Dolejš však dovedl Vítkovice k výhře.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Gerhát (K. Pilař, V. Hübl) - 9. E. Němec (Vandas, D. Květoň), 24. Szturc (Balán). Rozhodčí: Hodek, Pavlovič - Jiří Svoboda, Rozlílek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5757.
Litvínov: Janus - Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, K. Černý, F. Pavlík, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Šimeček, Trávníček - Babincev, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.
Vítkovice: Dolejš - Sloboda, Urbanec, Sedlák, Baranka, Kovář, Výtisk - Tybor, Roman, Kucsera - Hudeček, Stastny, Olesz - Vandas, E. Němec, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc. Trenéři: Trnka a V. Vůjtek st.

Reklama