Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 3:2Liberec ve zlatých dresech porazil Olomouc, má pátou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Vantuch 1 : 0
13. Stránský 2 : 0
37. Stránský 3 : 0
49. Ostřížek 3 : 1
53. Strapáč 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili ve 34. kole Tipsport extraligy Olomouc 3:2 a připsali si pátou výhru za sebou. Severočeši, kteří v utkání nastoupili ve zlatých dresech připomínajících zisk mistrovského titulu, vedli již 3:0, ale Hanáci v poslední třetině duel zdramatizovali. V domácí brance se po dvou měsících objevil Ján Lašák a ozdobil svůj návrat vítězstvím. Dvakrát skóroval Jan Stránský.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký nástup na utkání s Olomoucí ve zlaté barvě.

Článek

Tygři začali utkání náporem a velmi brzy byli za aktivitu odměněni. Ve 3. minutě po skrumáži před brankou využil svých fyzických dispozic Vantuch a poprvé překonal Konráda.

Hosté kontrovali o chvíli později šancí Knotka, ten ale střílel těsně nad Lašákovu branku. Konrád poté kapituloval podruhé ve 13. minutě, kdy se do samostatného úniku dostal Stránský a svižným zakončením mu nedal šanci.

Až poté se osmělili i hosté, Vyrůbalíkovo nahození tečoval do Lašákova protipohybu Ondrušek, puk šel ale těsně vedle. V samém závěru třetiny pak Laš v tísni nedokázal přehodit Lašákův beton.

Do druhé třetiny vstoupili hosté v početní výhodě, domácí se ale ubránili. Přesto byli hosté aktivnější a měli puk více na svých hokejkách. Tygři hráli pasivně, naštěstí pro ně toho nedokázali hosté využít.

Hanáci na vyrovnání nedosáhli

V polovině utkání sáhl trenér domácích Pešán dokonce k oddechovému času, aby svůj tým probral z letargie. Domácí se ale probrali až v závěrečné pětiminutovce a nakonec z minima vytěžili maximum. Jelínkovu střelu od levého mantinelu tečoval ve 37. minutě mezi Konrádovi betony Stránský a zvýšil na 3:0. Lašák pak v samém závěru třetiny zlikvidoval dvě střely hostujících hráčů.

Třetí dějství začali lépe a aktivněji domácí, ale nakonec to byli ve 49. minutě hosté, kteří se radovali z překonání brankáře Lašáka. Zasloužil se o to Ostřížek. O necelé čtyři minuty později bylo Tygrům ještě hůře, Strapáč využil přesilovku a dostal Hanáky na dostřel jediné branky.

Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou. Ve chvíli, kdy se Hanáci nadechovali k závěrečnému náporu, inkasovali trest pro hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na ledě. Bílí Tygři tak v relativním klidu dovedli utkání do vítězného konce.

34. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2 (2:0, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 3. Vantuch (M. Procházka), 13. J. Stránský (Bližňák, Jánošík), 37. J. Stránský (P. Jelínek, L. Krenželok) - 49. Ostřížek (Skladaný), 53. Strapáč (Ostřížek, Eberle). Rozhodčí: Hradil, M. Petružálek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Lašák - Kolmann, Ševc, Pyrochta, Vitásek, Havlín, Jánošík - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, D. Špaček - M. Procházka, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Staněk, Matai, Rašner - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Ostřížek, Strapáč - Fořt, Herman, Burian - T. Mikúš, Zeman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: