Hlavní obsah

Nepodařený comeback! Rouseyová byla bita, rozhodčí zápas o titul záhy zastavil

V jednostranný a pouhých 48 sekund trvající spektákl se změnil ostře sledovaný návrat Rondy Rouseyové do ženského MMA. Úřadující brazilská šampiónka Amanda Nuněsová nedala v pátek v T-Mobile Areně v Las Vegas někdejší americké hvězdě bantamové váhy UFC žádnou šanci a suverénně obhájila titul. Rozhodčí Herb Dean pro její naprostou dominanci ukončil zápas už v první minutě úvodního kola a vyhlásil osmadvacetiletou Nuněsovou vítězkou technickým K.O.

Foto: Mark J. Rebilas, Reuters

Brazilská šampiónka Amanda Nuněsová zasahuje americkou vyzývatelku Rondu Rouseyovou v zápase UFC 207 v Las Vegas.

Článek
Fotogalerie

O rok starší Rouseyová, jež bývala často přirovnávána k Miku Tysonovi, vládla v oktagonu tři roky. Její kralování a sérii dvanácti zápasů bez porážky ukončila až Holly Holmová a s napětím očekávaný comeback po třináctiměsíční pauze se rodačce z Kalifornie nepovedl.

V kleci působila odevzdaně, Jihoameričanka ji zasypala sprškou tvrdých úderů pravačkou na hlavu (viz video) a rozhodčí jednoznačný souboj raději předčasně zastavil.

„Byla velkou šampiónkou a udělala pro náš sport hodně," ocenila soupeřku vítězka. „Ale teď jsem šampiónkou já," připomněla Nuněsová. "Nikdo mi můj (mistrovský) pás nevezme!"

Krvácející vyzývatelka, která údajně měla za duel inkasovat tři milióny dolarů, bezprostředně po zápasu odmítla jakýkoliv komentář.

Reklama

Související témata: