Hlavní obsah

Brno - Sparta 2:5Sparta vyhrála v Brně, Kometu zaskočila hned v úvodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
0. Řepík 0 : 1
5. Ihnacak 0 : 2
15. Zohorna 1 : 2
28. Netík 1 : 3
33. Cingel 1 : 4
47. O. Němec 2 : 4
55. Uher 2 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty Praha porazili v Brně v 35. kole extraligy domácí Kometu 5:2 a napravili dvě předcházející domácí prohry, v nichž vyšli bodově naprázdno. Premiérový gól v dresu Sparty si připsal útočník Michal Řepík, který přidal i dvě asistence. Tři body nasbíral i Miroslav Forman. Kometa dnešní prohrou ukončila svou úspěšnou domácí sérii, v níž v předcházejících šesti zápasech bodovala a pět z nich vyhrála.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Sparťan Michal Řepík dává úvodní gól v Brně.

Článek

Kometa nezvládla úvod utkání, vlastními chybami nabídla soupeři po pěti minutách dvoubrankový náskok. Už ve 2. minutě vystihl Pech na útočné modré čáře chybnou rozehrávku protivníka. Jeho nájezd stačil brankář Jekel jen vyrazit před Řepíka, který pohotově poslal kotouč do odkryté části branky. V 5. minutě se podepsal na inkasovaném gólu Jekel, jenž si srazil přihrávku Ihnacaka z rohu kluziště za vlastní záda.

Ze šoku se Brňané obtížně vzpamatovávali. Proti agresívně hrající Spartě se dlouho nedokázali prosadit. Jen s obtížemi procházeli přes střední pásmo a v zakončení jim chyběla razance i přesnost.

Až v 15. minutě se podařilo od půlící čáry uniknout Martinu Eratovi, který ale tísněn zadáky soupeře nedotáhl sólový nájezd do konce. Pöpperle ale stačil puk vyrazit pouze před Hynka Zohornu, na jehož střelu pod horní tyčku brankář Sparty nedosáhl.

I když Kometa vstoupila do druhé třetiny se snahou otočit výsledek, doplatila na zbytečná zaváhání. Protivníkovi nabídla zcela laciné první tři přesilovky, dvě za zdržování hry po vyhození kotouče za hrazení a jednu za příliš mnoho hráčů na ledě. Rozjetá Sparta využila početní výhodu pět na tři a Netíka zvýšil na 3:1. Navíc následně přidal čtvrtý gól Cingel a pro Jekela zápas skončil, nahradil jej Čiliak.

Brňané se pokusili v závěrečné třetině ještě o zvrat. Získali výraznou převahu a ve 47. minutě proklouzla střela Ondřeje Němce od modré čáry za záda brankáře Pöpperleho. Jednička Sparty však své zaváhání vzápětí odčinil, když vytěsnil akrobatickým zákrokem střelu Vincoura.

Definitivní pojistku na vítězství Sparty dal v 55. minutě pátým gólem Uher. Kometa tak podruhé v sezoně vyšla doma bodově naprázdno, před Spartou ji o všechny body připravily Pardubice.

HC Kometa Brno - HC Sparta Praha 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. H. Zohorna, 47. O. Němec - 2. Řepík (Pech), 5. Ihnacak (Forman), 28. Netík (Forman, Řepík), 33. Cingel (Řepík), 55. Uher (Forman). Rozhodčí: Hodek, Mrkva - Polonyi, Zika.Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Jekel (33. Čiliak) - O. Němec, Trška, Kováčik, Gulaši, Štencel, Malec, F. Král - M. Erat, H. Zohorna, M. Kvapil - Haščák, V. Němec, Zaťovič - Vincour, L. Čermák, R. Erat - Dymáček F. Dvořák, Dočekal - Od 21. min. navíc M. Novák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Sparta Praha: Pöpperle - Piskáček, Mikuš, Gernát, Švrček, Eminger, Nedomlel - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.

Reklama

Související témata: