Hlavní obsah

Plzeň - Litvínov 4:2Kubalík zařídil hattrickem výhru Plzně nad Litvínovem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Kratěna 1 : 0
16. Černý 1 : 1
27. Černý 1 : 2
32. Kubalík 2 : 2
41. Kubalík 3 : 2
59. Kubalík 4 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve 36. kole Tipsport extraligy Litvínov 4:2 a připsali si třetí tříbodovou výhru v řadě. Hattrickem se o to postaral nejlepší střelec soutěže Dominik Kubalík, který si polepšil už na 21 gólů. Severočeši si připsali třetí porážku z posledních čtyř duelů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Dominik Kubalík z Plzně vyrovnává na 2:2, přihlížejí Viktor Hübl (vlevo) a Jiří Gula z Vervy.

Článek

Domácí povzbuzeni dvěma předchozími výhrami začali aktivněji, ale dlouho se do větší šance neprosadili. Až při vyloučení Kokeše nejprve Indrákova tečovaná střela ve 12. minutě mířila těsně vedle a za chvíli už zpoza branky díky odrazu o výstroj gólmana Petráska otevřel skóre Kratěna. Další nadějné střelecké příležitosti Indiáni prováhali a naopak v 16. minutě z ojedinělé akce na druhé straně vyrovnal po výjezdu od zadního mantinelu Jakub Černý.

V úvodu prostřední části domácí dohrávali přesilovku a Vervu od pohromy uchránil při ráně Kratěny jen skvělý Petrásek. Vzápětí zaváhání Pavlíka při rozehrávce nepotrestal z dobré pozice zakončující Indrák. Plzeňský nápor vrcholil ve 25. minutě, kdy volný puk v brankovišti nedotlačili do sítě Hrnka se Lvem. Lev navíc za seknutí Petráska putoval na trestnou lavici.

Během následné přesilové hry nejprve gólman Machovský dokázal vyrazit pokus Pilaře z mezikruží, ale na přesnou bombu Jakuba Černého z pravého kruhu už nedosáhl. Dokonaný obrat hosty viditelně povzbudil, ale lépe bruslící domácí po polovině utkání znovu převzali iniciativu. Ve 32. minutě po přihrávce Svobody z rohu zblízka srovnal na 2:2 kanonýr Kubalík.

Před pauzou hosté ještě obětavě ubránili oslabení. Patnáct vteřin po zahájení závěrečné třetiny ovšem Kratěna dlouhým pasem našel rozjetého Kubalíka a ten tváří v tvář Petráskovi nezaváhal. Vedení mohli Západočeši rychle navýšit, po tlaku v útočném pásmu však neuspěli nebezpečně zakončující Lev, Stach, ani Hrnka. Hosté poté nezužitkovali početní výhodu a neměli sílu na zvrat. Naopak v 59. minutě při přečíslení dvou na jednoho připravil Svoboda třetí trefu pro Kubalíka a Plzeň až napotřetí v sezoně proti Litvínovu bodovala.

36. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Verva Litvínov 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. Kratěna, 32. D. Kubalík (T. Svoboda), 41. D. Kubalík (Kratěna), 59. D. Kubalík (T. Svoboda) - 16. J. Černý (M. Hanzl, Jurčík), 27. J. Černý. Rozhodčí: R. Polák, Pavlovič - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4708.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Němeček, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Hrnka, Kracík, Lev - Kodýtek, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.
Litvínov: Petrásek - Gula, Z. Sklenička, K. Pilař, K. Černý, F. Pavlík, Kokeš - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - Jurčík, M. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Havlíček, Trávníček - Babincev, Válek, Mical. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice