Hlavní obsah

Chomutov - Zlín 3:1Chomutov i potřetí v sezóně uspěl proti Zlínu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Poletín 1 : 0
17. Skinner 2 : 0
30. Říčka 2 : 1
36. Raška 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 36. kole extraligy Zlín 3:1 a i potřetí v sezóně ve vzájemném zápase naplno bodovali. Piráti přerušili sérii dvou domácích nezdarů v řadě díky podařené první třetině, v které získali dvoubrankový náskok Michal Poletín a Brett Skinner. Ve druhé třetině odpověděl na snížení Roberta Říčky svou premiérovou trefou v chomutovském dresu Adam Raška.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Hokejisté Chomutova se radují z vítězství - ilustrační foto

Článek

Piráti se radovali z úvodní trefy už po 110 vteřinách hry. Po Raškově střele z pravého kruhu se prosadil Poletín z mezikruží. O chvíli později Rutta prověřil Kašíka dělovou ránou od modré čáry. Následnou přesilovou hru hosté k vyrovnání nevyužili.

Krátce po přelomu úvodní třetiny se Okál hnal sám na Laca, kterého však nepřekonal. V 16. minutě šli Zlínští do třech, na což zareagoval kouč Růžička starší oddechovým časem, který se Chomutovským vyplatil. Kotouč se po kombinaci před bránou dostal ke Skinnerovi, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek.

Ve druhé třetině nejprve Raška nevyužil přihrávku před bránu a poté usedl na trestnou lavici. Početní výhodu nezužitkovali Ševci ani Piráti hned poté. Ve 28. minutě obdržel za hrubost a bitku s Okálem porci trestů Dlapa a pětiminutovou početní výhodu využil Říčka, jenž prostřelil Laca mezi betony.

Po skončení dlouhé přesilovky hostů jel sám na bránu Lauko, ale nastřelil jen Kašíkovy betony. Ve 36. minutě Kudělkovu ránu od modré čáry tečoval Raška, jenž vrátil domácím dvoubrankové vedení. Hned poté mohl ještě zvýšit Kämpf, jenž ale v poslední fázi selhal.

Úvod poslední třetiny příliš šancí nepřinesl, až po šesti minutách si Zlín vytvořil mírný tlak, zužitkoval ho však nedokázal. O chvíli později dostal na modrou čáru nabito Kudělka, který však nechal vyniknout Kašíka.

Krátce po polovině třetí části ujel ve vlastním oslabení Kämpf, jenž ale mezi kruhy upadl. Po několika vyloučení na obou stranách, se do dobré příležitosti dostal Raška, jenž ale vysoko přestřelil. V posledních dvou minutách Piráti hráli přesilovku, ve které si pohlídali jasný výsledek.

36. kolo hokejové extraligy:
Piráti Chomutov - PSG Zlín 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Poletín (Rutta, Koblasa), 17. Skinner (Huml, Vondrka), 36. Raška (Kudělka, Sklenář) - 30. Říčka (P. Holík, Blaťák). Rozhodčí: Mrkva, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:9, navíc Dlapa 10 min. a 5 min. a do konce utkání - Okál 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3892.
Chomutov: Laco - Flemming, Dlapa, Valach, Skinner, Rutta, Kudělka, od 30. navíc R. Havel - Vondrka, Huml, Tomica - Skokan, Raška, Slenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, Šťovíček, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Gazda, Žižka, Řezníček, Blaťák - Bukarts, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Popelka, Kubiš - Okál, Chytil, O. Veselý - Gago, Roman Vlach, Maruna. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamerlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: