Hlavní obsah

Vítkovice - Pardubice 4:1Vítkovice po jasném průběhu doma porazily Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Szturc 1 : 0
32. Tybor 2 : 0
35. Květoň 3 : 0
50. Olesz 4 : 0
57. P. Sýkora 4 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic porazili v 37. kole Tipsport extraligy Pardubice po jasném průběhu 4:1. Domácí byli celé utkání výrazně lepší a po vedoucím gólu Romana Szturce si výhru pojistili ve druhé části dvěma využitými přesilovkami. Dva kanadské body si za gól a asistenci připsali Szturc, Rostislav Olesz a Radoslav Tybor, hosté až za stavu 0:4 snížili Petrem Sýkorou. Domácí zabrali po dvou prohrách, Dynamo naopak nebodovalo už počtvrté v řadě.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z gólu - ilustrační foto.

Článek

Domácí hned v úvodních minutách zápasu rozdali karty výborným pohybem, kterým soupeře drželi pod stálým tlakem. Bylo jen otázkou času, kdy ho svěřenci trenéra Jakuba Petra, který se po třech týdnech s reprezentační dvacítkou vrátil na vítkovickou střídačku, vyjádří i brankově. Po několika pološancích se do Oleszovy přihrávky opřel ve 14. minutě ranou bez přípravy Szturc a Hübl na jeho střelu nedosáhl.

Hosté občas pohrozili brejky, ale do gólových situací se dostávali zřídka. Až ve 20. minutě měl zčistajasna vyloženou šanci Schaus, ale Bartošák jeho švih pod břevno bravurně kryl.

Zlepšení pardubické hry to ale nevyvolalo a ve druhé třetině Vítkovice svůj nápor ještě zvyšovaly. Hübl držel hosty dlouho na kontakt, když zlikvidoval příležitosti Květoně, Olesze, sólo Tomiho a milimetry před čárou zalehl puk i po ráně Kloka, ale v polovině zápasu hosté doplatili na svou nedisciplinovanost.

Sýkora překazil Bartošákovi čisté konto

Při hře čtyři na tři zblízka po Romanově přihrávce skóroval Tybor a v přesilovce pět na tři zase rychle z dorážky zavěsil Květoň. Vzhledem k poměru střel 18:2 ve druhé třetině bylo jasné vedení vcelku logickým vyústěním vítkovického tlaku.

Pardubičtí se marně snažili vzepřít roli obětních beránků a ani v závěru Vítkovicím cestu za třemi body nijak nezkomplikovaly. Domácí vítězství naopak ještě zvýraznil čtvrtou trefou z dorážky Olesz. Až pak hosté obstáli alespoň v mele za Hüblovou brankou, kterou rozdmýchal Němcův faul na Ščotku.

Hosté odvážně už v čase 56:01 zkusili power play a Sýkora ji v přesilovce i rychle zužitkoval příklepem od modré čáry. Ke hře bez brankáře pak Dynamo střídavě sáhlo ještě několikrát, ale vyjma nastřelení tyčky jeho prázdné brány už k ničemu zajímavému nedošlo.

37. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 14. Szturc (Olesz, Urbanec), 32. Tybor (O. Roman, Baranka), 35. Květoň (Klok, Tybor), 50. Olesz (Szturc, Hrbas) - 57. P. Sýkora (Redenbach, Hubáček). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7, navíc E. Němec (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4517.
Vítkovice: Bartošák - Hrbas, Klok, Baranka, Urbanec, Kovář, Výtisk - Květoň, O. Roman, Tybor - Szturc, Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, E. Němec, Tomi. Trenéři: Petr, Trnka a Vůjtek st.
Pardubice: J. Hübl - Schaus, Ščotka, Nedbal, Čáslava, L. Havlík, Ovčačík, Leduc - P. Sýkora, Redenbach, Hubáček - Klimenta, Rolinek, Starý - M. Beran, T. Kaut, Bárta - M. Kaut, Kusý, Panna. Trenéři: P. Rohlík, V. Martinec a Mikeska.

Reklama

  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín