Hlavní obsah

Karlovy Vary - Plzeň 0:3Plzeň vyhrála i třetí západočeské derby sezóny, dvakrát skóroval Lev

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lev 0 : 1
33. Lev 0 : 2
53. Kadlec 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů prohráli v utkání 37. kola Tipsport extraligy s Plzní 0:3. Škoda vyhrála i třetí západočeské derby sezóny a připsala si počtvrté v řadě plný bodový zisk, Energie při porážce Pardubic ve Vítkovicích propásla možnost odpoutat se ode dna. Plzeň dala v každé třetině jeden gól, u všech byl útočník Jakub Lev, jenž dvakrát skóroval a navrch přidal asistenci.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňský útočník Jakub Lev (druhý zprava) slaví se spoluhráči gól na ledě Karlových Varů v zápase 37. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Západočeské derby začali lépe Plzeňští, když už ve druhé minutě po ideální nahrávce Kracíka zpoza branky otevřel Lev ranou bez přípravy skóre. "Škodovka" byla v první třetině aktivnější a silnější na puku, v čemž vynikala zejména její první formace.

Samotný Kubalík mohl nejméně ve dvou případech navýšit stav ve prospěch modrobílých, ale jeho střely vždy s přehledem zlikvidoval gólman Honzík. Karlovy Vary mohly snížit v 17. minutě, jenže obrovskou šanci Mikulíka z bezprostřední blízkosti nadvakrát zlikvidoval výborným zákrokem Machovský.

Do druhé dvacetiminutovky sice Energie vstoupila aktivněji, ale větší šance si vytvořila pouze díky Tuominenově teči a bekhendové střele Grígera. V polovině zápasu ujela do přečíslení dvojice Kubalík, Kratěna, ale Kratěnovu střelu při zakončení Honzík včasným přesunutím zlikvidoval.

Kadlec zpečetil výhru

Po další nevydařené přesilovce domácích se dostali ke slovu opět Plzeňští, když ve 33. minutě střelou zpoza obránce vymetl Lev podruhé pavučiny v rohu karlovarské branky. Ten samý hráč byl ve 39. minutě blízko hattricku, ale po slalomu mezi zkoprnělou obranou jeho střela zazvonila pouze na konstrukci domácí branky.

V závěrečné části Plzeň precizním forčekinkem již ve středním pásmu nedala hráčům z lázeňského města příležitost ke zkorigování výsledku. Naopak v 53. minutě při vyloučení Gorčíka dal výsledku konečnou podobu Kadlec, který od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

37. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Lev (Kracík, Moravčík), 33. Lev (Němeček), 53. Kadlec (Lev, Stach). Rozhodčí: Hodek, Hribik - Rozlílek, Špůr. Vyloučení: 3:4. Využití 0:1. Diváci: 4206.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Sičák, Benák, Tomáš Dvořák, Rýgl, M. Rohan - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, Vachovec - V. Tomeček, Dušek, Mullane - Flek, Gríger, D. Kindl. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Plzeň: Machovský - Kadlec, Němeček, Čerešňák, Moravčík, D. Sklenička, Pulpán - T. Svoboda, Kratěna, D. Kubalík - Indrák, Preisinger, Stach - Hrnka, Kracík, Lev - Kodýtek, Koreis, Vondráček. Trenéři: Martin Straka, Vlasák, Čihák a Jiří Hanzlík.

Reklama