Hlavní obsah

Unikátní Gól roku! Překvapivý autor vstoupil do historie, při vyhlášení ztratil řeč

Curych

O jeho trefě se říkalo, že se poněkud vymkla z fyzikálních zákonů. Byl to opravdu mimořádný kousek. A coby autor gólu roku mohl Mohd Faiz Subri mezi vybranou fotbalovou společnost při vyhlášení anket FIFA v Curychu. Cenu Ference Puskáse mu předal Ronaldo. Ne tedy portugalský vládce hlavní kategorie, ale legendární Brazilec. Přímý kop s ohromující falší pomohl střelci z Malajsie, je vůbec prvním hráčem z Asie, který takovéto ocenění dostal. Vy můžete porovnat jeho trefu s těmi, které vyhrály v předešlých letech (viz videa v galerii).

Gól roku 2016 - Mohd Faiz Subri Video: FIFATV

 
Článek

Gól roku 2015 - Wendell Lira

Gól roku 2014 - James Rodríguez (na videu druhý v pořadí)

Gól roku 2013 - Zlatan Ibrahimovic

Gól roku 2012 - Miroslav Stoch

Byl z toho všeho také patřičně nervózní. Na pódium přišel překvapivý vítěz ankety s mobilem v ruce a začal v něm hledat, jaká že si vlastně připravil pro slavnostní chvíli slova. Chvíli to trvalo, ale v jeho zemi mu to neubralo nic z role hrdiny.

Kdopak kdy vlastně slyšel něco víc o lize v Malajsii. Devětadvacetiletý záložník se v ní výstavně trefil loni 16. února v dresu Penangu při utkání s Pahangem.

„Je to nejvíc, co jsem kdy v kariéře vyhrál, jsem z toho úplně v šoku," přiznal devětadvacetiletý záložník. Po akci se dostal na dosah Cristiana Ronalda a bylo mu dopřáno odnést si selfie.

Hlasujte o gól pětiletky. Trefa z kterého roku se vám líbí nejvíc?
2016
53,8 %
2015
4 %
2014
2,1 %
2013
34,1 %
2012
6 %
Celkem hlasovalo 12098 čtenářů.

Reklama

Související témata: