Hlavní obsah

Vítkovice - Hradec Králové 3:6Vítkovice doma schytaly výprask

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Kukumberg 0 : 1
2. Knotek 0 : 2
8. Kukumberg 0 : 3
10. Džerinš 0 : 4
22. Newton 0 : 5
34. Köhler 0 : 6
37. Kolouch 1 : 6
40. Tomi 2 : 6
58. Květoň 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic utrpěli v dohrávce 30. kola extraligy na domácím ledě od Hradce Králové výprask 3:6. Východočeši zápas rozhodli drtivým nástupem: už po 119 sekundách vedli 2:0 a v polovině první třetiny už o čtyři góly a soupeře pustili ke slovu až za stavu 6:0. Dva góly si připsal Roman Kukumberg. Hosté vyhráli popáté v řadě a v tabulce přeskočili pátou Spartu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovický brankář Patrik Bartošák v utkání s Hradcem Králové.

Článek

Východočeši po vysokém nedělním vítězstvím nad lídrem z Třince vyučovali i v Ostravě a soupeře za deset minut doslova knokautovali. Zlý sen pro Vítkovice se začal odvíjet hned po 58 sekundách, když se bez přípravy od modré čáry trefil Kukumberg. V čase 1:59 už domácí ztráceli dva góly, když po brejku dva na jednoho Bartošáka švihem poslal na střídačku Knotek.

Ani Dolejš ale příděl gólů ve vítkovické síti nezastavil, a při velkých mezerách v obraně měl složitou úlohu. V pohodě hrající hosté dále Vítkovice ničili vysokou produktivitou. Na co sáhli, z toho byla branka. Hrubku v obraně potrestal nekompromisním švihem z mezikruží opět Kukumberg a v 10. minutě se Džerinš tečí Vydareného rány prosadil počtvrté.

Domácí byli zralí na ručník a marně v utkání hledali nějaký záchytný bod. Lehkost v herním projevu Hradce naopak s přibývajícím skóre narůstala a po dvanáctiminutovém půstu přišly další góly. V 22. minutě zchladil Ostravské pátým gólem po kombinaci zblízka obránce Newton. Hned poté Dolejš chytil sólový nájezd Červeného, ale po přesilovkovém zásahu Köhlera Hradec v 34. minutě vedl už 6:0.

Teprve pak se hrozivě vyhlížející stav povedlo domácím alespoň upravit. Kolouch se protáhl kolem Newtona a blafákem snížil a těsně před koncem druhé části se povedenou ranou trefil Tomi.

Hradec si ale výhru nenechal pokazit a i v závěru si užíval ofenzivní hody. Několik vyložených šancí mu ale zmařil Dolejš, který chytil Dejovo sólo anebo tutovku Jarůška. Vítkovice tak nakonec po trefě Květoně ještě srazily výsledek na přijatelných 3:6.

Dohrávka 30. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - Mountfield Hradec Králové 3:6 (0:4, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Kolouch, 40. Tomi (E. Němec), 58. D. Květoň (O. Roman, Tybor) - 1. Kukumberg (Dej), 2. T. Knotek (Köhler), 8. Kukumberg, 10. Džerinš (Vydarený, Čáp), 22. Newton (Jarůšek, Picard), 34. Köhler (Bednář, Newton). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. Diváci: 3613.
Vítkovice: Bartošák (2. Dolejš) - Hrbas, Klok, Urbanec, D. Krenželok, Kovář, Výtisk, Sedlák - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Szturc, Y. Stastny, Olesz - Vandas, Kolouch, Kucsera - Tomi, E. Němec, P. Zdráhal. Trenéři: Petr a Trnka.
Hradec Králové: Rybár - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Plášil - Červený, Džerinš, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Jarůšek, Dragoun, Picard - Köhler, T. Knotek, J. Dvořák. Trenéři: V. Sýkora, P. Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: