Hlavní obsah

Slávisté poznali čínskou Havaj a změnili se v malé kluky

San-ja

Fotbalisté pražské Slavie měli ve čtvrtek v rámci kondičního soustředění na Chaj-nanu volno. Vypravili se tak na jih ostrova. Ten je vzhledem ke slunnému počasí označován jako „čínská Havaj.“

Fotbalisté Slavie na pláži v jednom z resortů města San-ja.Video: Vojtěch Pospíšil

 
Článek
Fotogalerie

Cílem plánovaného výletu byl jeden z resortů města San-ja. Slávisté na jih provincie Chaj-nan cestovali místní rychlodráhou. V „čínské Havaji" si vybudovali svou základnu. Také se vydali poznat blízké moře. Vlny byly opravdu vysoké, takže podél pláže byly cedule zakazující vstup do vody. Hráče to ale nezastavilo.

„Jo, to je ona! Ta bude velká," ozývalo se z hloučku fotbalistů, kteří nadšeně proti nim skákali. Hráči si pobyt u moře užili, takže to vypadalo, jako by ve vodě nebylo 25 dospělých profesionálních fotbalistů, ale skupina malých kluků, která si bezstarostně užívá volnosti.

Ke svým svěřencům se přidal i realizační tým včetně hlavního trenéra Jaroslava Šilhavého. „Je to tu výborné, na regeneraci ideální," prohlásil kouč.

S hráči obědval i šéf klubu Tvrdík

Poté, co moře hráče unavilo, se někteří rozhodli odpočívat. Zbytek se sešel na beachvolejbalovém kurtu a dal se do týmové bitvy, kterou všichni přítomní čile komentovali.

Na oběd se k hráčům po středečním zápase opět připojil šéf klubu Jaroslav Tvrdík. Po jídle se opět Zmrhal a spol. vydali k moři.

„Ty vlny jsou obrovské! Je to tady parádní. Tady tak trénovat," zasnil se při pohledu na moře útočník Muris Mešanovič, když odpočíval pod slunečníkem. Jeho přání nemusí být úplně nereálné, fotbalová hřiště se na Chaj-nanu staví na vícero místech, takže kdo ví, třeba se mu to jednou vyplní...

Hráči strávili v San-ja jen pár hodin. Odpoledne je čekal návrat do hotelu, aby stihli večeři. Po příjezdu do Chaj-kchou však bylo z tváří možné vyčíst, že déšť fotbalistům nevadí, spíše je vítaným osvěžením.

Reklama

Související témata: