Hlavní obsah

Sparta - Karlovy Vary 2:1 PPPech rozhodl v prodloužení o výhře Sparty nad Karlovými Vary

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Kumstát 1 : 0
42. Rohan 1 : 1
64. Pech 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté pražské Sparty zdolali v 38. kole extraligy doma poslední Karlovy Vary 2:1 v prodloužení a vyhráli pátý vzájemný duel za sebou. V čase 63:18 rozhodl někdejší karlovarský útočník Lukáš Pech.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Lukáš Pech (vlevo) střílí vítězný gól v prodloužení. Vpravo je brankář Karlových Varů Tomáš Závorka.

Článek

Sparta nastoupila při absenci jedničky Tomáše Pöpperleho v brance s Filipem Novotným, který dostal při osmém startu v sezoně příležitost poprvé od 13. listopadu. V dresu Karlových Varů debutoval ruský obránce Viktor Baldajev, který je v klubu na zkoušce.

Hosté hráli už po 12 sekundách přesilovku po Piskáčkově vyloučení, ale otevřít skóre mohla v oslabení Sparta. Forman se dostal do přečíslení s Klimkem, který ale tísněný Dujsíkem nezakončil a Závorku neohrozil. Po přesilovce se ocitl v šanci hostů Tuominen, ale minul.

Na druhé straně otestoval Závorku Řepík, ale šancí viděli diváci v O2 areně v první třetině minimum. Sparta se neprosadila při Dvořákově trestu a v 19. minutě Kudrna trefil z levého kruhu horní tyčku.

Sparta byla nadále aktivnější, ale její střely končily u Závorky. Ve 28. minutě na karlovarském brankáři ztroskotal i Kumstát, kterého našel mezi kruhy Řepík. Netíkova střela skončila mimo. Na druhé straně nejdříve zahrozil Vojtěch Tomeček a sám před Novotného se dostal Skuhravý, ale neuspěl.

Po další Řepíkově akci zasáhl proti Pechovi betonem Závorka. Ve 36. minutě se už Sparta radovala, když Pech přihrál před branku Kumstátovi, který poslal puk pod Závorkovým levým betonem do branky. Odpovědět se snažil tečí Skuhravý a na Novotném vzápětí ztroskotal Stloukal.

Vyrovnání se dočkali hosté po 80 sekundách třetí třetiny, když se individuálně prosadil přes obranu Sparty bek Martin Rohan a překonal Novotného. Vrátit vedení Pražanům mohl Klimek, ale Závorka si s jeho bekhendovým zakončením poradil. Nerozhodný stav se nezměnil při vyloučení domácího Nedomlela ani při dvou trestech Baldajeva.

V nastavení bylo rušno. Velkou šanci hostů neproměnil Gríger, jemuž nejdříve v úniku utekl kotouč, ale stihl ještě udělat kličku do bekhendu, po které přestřelil. Naopak Pech tváří v tvář Závorkovi uspěl.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 2:1 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Kumstát (Pech, Řepík), 64. Pech (Kumstát, J. Mikuš) - 42. M. Rohan. Rozhodčí: Horák, Hejduk - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 5122.
Sparta Praha: F. Novotný - Piskáček, J. Mikuš, Gernát, Nedomlel, Švrček, Barinka - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Karlovy Vary: Závorka - Sičák, Dujsík, Benák, Tomáš Dvořák, Rýgl, Harant, M. Rohan, Baldajev - V. Tomeček, Tuominen, T. Rachůnek - D. Kindl, Skuhravý, Mikulík - Stloukal, Dušek, Mullane - Harkabus, Gríger, Davídek. Trenéři: Tlačil a Antonik.

Reklama

Související témata: