Hlavní obsah

Karlovy Vary - Zlín 4:1Karlovy Vary porazily Zlín a už nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Kotvan 0 : 1
17. Mikulík 1 : 1
25. Stloukal 2 : 1
29. Gorčík 3 : 1
35. Benák 4 : 1
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 39. kole extraligy Zlín 4:1 a opustili poslední místo tabulky. Západočeši rozhodli o své výhře ve druhé třetině, ve které se třikrát střelecky prosadili.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Milan Mikulík se raduje z prvního gólu Karlových Varů proti Zlínu.

Článek

O první nebezpečnou střelu zápasu se postaral hned v první minutě hostující Bukarts, Závorku v brance Energie ale nepřekvapil. Úvodní minuty byly ve znamení častých vyloučení, a to zejména ze strany domácích. Když v šesté a sedmé minutě byli krátce po sobě vyloučeni Skuhravý a Rohan, dostali hosté šanci hrát dlouhou přesilovou hru pět na tři, kterou využil Kotvan.

O chvíli později mohl jít Zlín do dvoubrankového vedení, ale tutovku Šťastného z bezprostřední blízkosti výborným přesunem v brankovišti zlikvidoval Závorka. Rovněž Energii se ale podařilo využít přesilovku. V 17. minutě vyrovnal střelou z vrcholu kruhu Mikulík. Povzbuzení domácí mohli v téže minutě dokonce jít do vedení, ale Kašík předvedl skvělý zákrok a vychytal Gorčíka.

Druhá dvacetiminutovka se nesla ve znamení výborného výkonu Západočechů. Střelu Rýgla dokázal v úvodu této části hry ještě Kašík zlikvidovat, ale ve 25. minutě již nestačil na prudkou střelu Stloukala, který zužitkoval nezištnou přihrávku Tomečka zpoza branky.

Při vyloučení Ostřížka pokračovala Energie v obratu zápasu, ve 29. minutě střelu Rohana tečoval Gorčík. Hráči z lázeňského města poté na dlouhé minuty uzamkli Zlínské v jejich obranném pásmu a jenom díky zákrokům Kašíka jejich skóre nenarůstalo. Hostující brankář se vyznamenal zejména při střele Tuominena a dorážkách agilního Gorčíka. Ve 35. minutě ale již kapituloval a Benák si připsal první gól v sezoně.

Do závěrečné třetiny vystřídal v brance Zlína Kašíka Štůrala. Domácí si však přehledem pohlídali tříbrankový náskok a Zlín k ničemu nepustili. Naopak hosté aktivitu Varů často likvidovali jen za cenu faulů. V 58. minutě hrála Energie přesilovku pět na tři, při které Benák trefil břevno. Další gól ale již nepadl.

HC Energie Karlovy Vary - PSG Zlín 4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Mikulík (Skuhravý, Benák), 25. Stloukal (V. Tomeček), 29. Gorčík (M. Rohan, Dušek), 35. Benák (Gríger, V. Tomeček) - 7. Kotvan (Bukarts, P. Holík). Rozhodčí: Roman Svoboda, Pešina - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:1. Diváci: 2514.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Sičák, Benák, Tomáš Dvořák, Rýgl, M. Rohan, Baldajev - V. Tomeček, Tuominen, Mullane - Mikulík, Skuhravý, Kindl - Gorčík, Dušek, Stloukal - Davídek, Gríger, Vachovec. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Zlín: Kašík (41. Štůrala) - Marušák, Kotvan, Matějíček, Blaťák, Řezníček, Žižka, od 41. navíc Gazda - D. Šťastný, P. Holík, Říčka - Bukarts, Honejsek, Kubiš - Okál, Popelka, O. Veselý - Ondráček, Ostřížek, Gago. Trenéři: Robert Svoboda, M. Hamrlík a R. Hrazdira.

Reklama

Související témata: