Hlavní obsah

Brno - Olomouc 1:3Brno prodloužilo trápení, doma prohrálo s Olomoucí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Trška 1 : 0
9. Skladaný 1 : 1
24. Laš 1 : 2
51. Holec 1 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno potřetí v sezoně vyšli na domácím ledě bodově naprázdno, když ve 39. kole extraligy podlehli Olomouci 1:3. Hanákům výrazně pomohl k úspěchu brankář Branislav Konrád, který si připsal 32 úspěšných zákroků. V tabulce soutěže Brňané klesli na čtvrté místo, z pěti zápasů v novém roce získali pouze tři body za vítězství nad Libercem. Naopak Olomouc se dostala z výsledkové krize a po čtyřech prohrách podruhé naplno bodovala.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost hráčů Olomouce. Ilustrační foto.

Článek

Do sestavy Komety se vrátil po třítýdenní přestávce uzdravený Káňa, který měl zvýšit útočnou sílu svého týmu. V oboustranně rychlém úvodu se podařilo Brňanům už ve 3. minutě otevřít skóre. Čermák vyhrál v útočné třetině vhazování a na střelu obránce Tršky od modré čáry brankář Konrád nestačil zareagovat.

Hanáky tento nezdar povzbudil ke zvýšení agresivity v osobních soubojích. Hned první přesilovku využil tečovanou střelou Skladaný k vyrovnání. Počáteční tlak Komety postupně ztrácel na síle. Olomouc zpřesnila obranu středního pásma a tím komplikovala Kometě dotažení útočných akcí k zakončení. Pouze v 15. minutě se dostal do sólové úniku Vincour, jehož střelu stačil Konrád vyrazit.

Od druhé třetiny převzali režii zápasu olomoučtí hokejisté. Z pozorné defenzívy vyráželi k rychlým protiútokům. Právě z takové akce se ve 24. minutě prosadil Laš, který přidal druhou branku hostů.

Po gólu upadl výkon Komety do herní krize, která vyvrcholila 78 sekund dlouhou nevyužitou přesilovkou pět na tři. V početní výhodě se podařilo pouze obránci Němcovi tvrdou ranou trefit horní tyčku, více ale trápící se Brňané v přesilovce Konráda neprověřili. Až v závěru druhé třetiny se dostali domácí hokejisté do tlaku, v koncovce ale zápolili s přesností.

Snaha Komety o zvrat v poslední třetině jen vyústila v neplodnou převahu, kterou provázelo množství chyb. Jednu z nich v 51. minutě potrestal bývalý brněnský útočník Holec, jenž přidal třetí branku. Naprázdno už vyšla Kometě i v závěrečných dvou minutách hra bez brankáře.

HC Kometa Brno - HC Olomouc 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Trška (L. Čermák) - 9. Skladaný (J. Mikúš, Vyrůbalík), 24. Laš (J. Knotek, Vyrůbalík), 51. Holec (T. Mikúš). Rozhodčí: Hribik, Šír - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. Diváci: 7314.
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Trška, Gulaši, Bartejs, Malec, L. Zábranský ml. - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - Haščák, V. Němec, Dočekal - H. Zohorna, R. Zohorna, M. Kvapil - F. Dvořák, Nečas, Dymáček - Horký. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Rašner, Houdek, Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, J. Mikúš, Strapáč - T. Mikúš, Roman Vlach, Holec - Fořt, Herman, Burian. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: