Hlavní obsah

Na Rostov! Rosický věří, že stihne první soutěžní zápas jara

Aktualizováno

Po delším čase promluvil o svém zdravotním stavu a dal fanouškům fotbalové Sparty naději. Záložník Tomáš Rosický se po zranění achilovky zapojuje do tréninku s mužstvem a vše zatím jde podle plánu. „Cítím se dobře, můj návrat směřujeme k prvnímu soutěžnímu zápasu jara,“ avizuje 36letý Malý Mozart. První utkání Letenské čeká 16. února v Rostově, kde rozehrají vyřazovací část Evropské ligy.

Tomáš Rosický o svém návratu na hřištěVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Slabých dvacet závěrečných minut proti Mladé Boleslavi v září, od té doby zase nic. Tomáš Rosický netají, že během zdlouhavé rekonvalescence ho znovu přepadly i myšlenky, jestli s fotbalem neskončí.

„V takové situaci vám konec samozřejmě vždycky bleskne hlavou. Ale když něco začnu, tak to chci zakončit. Kdybych se na to vybodl, to by bylo to nejjednodušší, co bych mohl udělat. Slíbil jsem, že se vrátím - a slib chci dodržet," ujišťuje 36letý záložník.

Jeho poslední problémy způsobilo zranění achilovky. „Původní odhady byly příznivé, měl jsem chybět jen týden, pak dva týdny, nakonec z toho bylo několik měsíců. Nebyl jsem jen v Anglii, pomoc jsem hledal všude možně," líčí. „To jsem prostě já. Na zranění reaguji úplně jinak než jiný člověk. O tom si promluvíme jednou, až kariéru opravdu ukončím," usmívá se hořce Rosický.

Návrat krok za krokem

V neděli se vrátil ze Španělska, kde byl se Spartou na soustředění. Do některých cvičení už se zapojuje s mužstvem. „Nejsem časově napřed, zatím se pořád držím plánu. Neustále si přidávám a všechno je v pořádku. Už můžu i sprintovat, pár věcí jsem dělal s týmem. Můj návrat musí jít krok za krokem, nemůžu do toho skočit po hlavě," popisuje.

Plán má jasný, nastoupit již v prvním zápase jarní sezóny v Rostově. „Zatím to vypadá velice dobře. Uvidíme, jak to bude pokračovat. Do míče můžu kopat v pohodě. Jen škoda, že po návratu do Prahy teď nemůžeme trénovat na přírodní trávě. Tím ztratím dost času," počítá Rosický.

Reklama

Související témata: