Hlavní obsah

Plíšková - Blinkovová 6:0, 6:2Karolína Plíšková smetla v Melbourne další soupeřku! Štěpánek schytal kanára, Šafářová nestačila na legendu

Melbourne
Aktualizováno

Poloviční úspěšnost zaznamenal český tenis ve čtvrtečním programu dvouher na Australian Open. Karolína Plíšková potvrdila roli favoritky, Rusku Annu Blinkovovou smetla za pouhých 59 minut 6:0, 6:2 a o své premiérové osmifinále na úvodním grandslamovém turnaji roku si zahraje s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. Uspěla i Barbora Strýcová, jež vyřadila Němku Andreu Petkovicovou po setech 6:0 a 7:5. Se soutěží se naopak loučí Radek Štěpánek po prohře 4:6, 0:6 a 3:6 s jedenáctým nasazeným Davidem Goffinem z Belgie a také Lucie Šafářová, jež ani na desátý pokus na okruhu nestačila na Serenu Williamsovou z USA.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih zápasu Šafářová - S. WilliamsováVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih ze zápasů 4. dne Australian Open

Karolína Plíšková, česká tenisová jednička, prožívá vydařený úvod sezóny. Vítěznou sérii, během níž si připsala triumf na turnaji v Brisbane, prodloužila už na sedm zápasů. "Cítím se na kurtu výborně a sebevědomě," pochvalovala si na tiskové konferenci v Melbourne.

Ani dnes nedala osmnáctileté ruské kvalifikantce a 189. hráčce žebříčku WTA prakticky žádnou šanci. V první sadě jí především díky výbornému servisu a returnům nadělila za pouhých 25 minut kanára a až v druhém setu soupeřce dovolila proměnit dvě podání, ovšem za stavu, kdy už vedla 4:0. Zápas zakončila stylově 9. esem. Postupem do třetího kola si vyrovnala v Melbourne své maximum.

"Mám radost, že jsem tady znovu ve třetím kole, a myslím, že letos můžu jít ještě dál," uvedla po utkání čtyřiadvacetiletá rodačka z Loun a loňská finalistka US Open. "Hrála jsem lépe než v prvním kole, ale v dalším to musí být ještě lepší," předsevzala si.

Stejné sebevědomé skóre jen s prohozenými sety předvedla nasazená pětka Plíšková i v úvodním utkání před dvěma dny, kdy porazila Španělku Saru Sorribesovou 6:2 a 6:0. Nadcházející soupeřku Ostapenkovou v dosavadním jediném měření sil na okruhu porazila loni na turnaji v Cincinnati. "Trošku vím, co od ní čekat. Bude to těžké, ale doufám, že zvednu o něco svoji úroveň hry, a to bude stačit," řekla Češka.

Šafářová nevyzrála na Serenu

Strýcová dnes měla s Petkovicovou po hladké první sadě větší potíže v druhém setu, v němž ztratila dvakrát podání. Nakonec postoupila po 77 minutách a ve třetím kole utká s Francouzkou Caroline Garciaovou.

S turnajem se rozloučil osmatřicetiletý Radek Štěpánek. Úspěšný kvalifikant nestačil na favorizovaného Davida Goffina z Belgie, ve druhé sadě dokonce utržil kanára. Skončila i Lucie Šafářová, jež v duelu se světovou dvojkou Serenou Williamsovou nevyužila ani jeden z šesti brejkbolů a s favorizovanou Američankou prohrála 3:6, 4:6.

Štěpánek držel krok s Goffinem jen v prvním setu. Od stavu 4:5 ale soupeř získal sedm her v řadě. V druhé sadě si český veterán za stavu 0:3 nechal ošetřit levé koleno. "Po prvním setu se rozsvítila kontrolka na mém těle v podobě bolesti v koleni. Zvažoval jsem, že bych zápas skrečoval, ale doporučili mi zkusit prášky a počkat čtvrt hodiny, než zaberou. Trochu to utichlo, ale jen na chvíli," popsal Štěpánek. Zápas dokončil, ale je otázkou, jestli bude fit na 1. kolo Davisova poháru v Austrálii.

Šafářová večer na centrkurtu odehrála solidní zápas s dvaadvacetinásobnou grandslamovou vítězkou Williamsovou. Nevyužila však ani jeden z šesti brejkbolů a v každé sadě jednou přišla o servis. Zatímco Šafářová ve druhém setu při brejkbolu udělala dvojchybu, Američanka dala eso.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 miliónů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Goffin (11-Belg.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:0, 6:3.
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (ČR) - S. Williamsová (2-USA) 3:6, 4:6
Karolína Plíšková (5-ČR) - Blinkovová (Rus.) 6:0, 6:2
Strýcová (16-ČR) - Petkovicová (Něm.) 6:0, 7:5.
Čtyřhra - 1. kolo:
Klepačová, Martínezová (Slovin./Šp.) - Karolína Plíšková, Görgesová (7-ČR/Něm.) 7:5, 4:6, 7:6 (7:5)
Krejčíková, Voskobojevová (ČR/Kaz.) - Irigoyenová. Soyluová ( (Arg./Tur.) 6:4, 4:6, 6:4
Peschkeová, Grönefeldová (ČR/Něm.) - Hradecká, Siniaková (10-ČR) 7:6 (11:9), 4:6, 6:1
Hlaváčková, Pcheng Šuaj ((12-ČR/Čína) - Doiová, Naraová (Jap.) 6:1, 7:6 (7:1)
Golubicová, Kristýna Plíšková (Švýc./ČR) - Bondarenková, Ostapenková (Ukr./Lot.) 6:3, 7:5.
Ostatní výsledky z Melbourne zde.

Reklama

  5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 Kuděrmetovová - Krejčíková 5 : 7, 6 : 4, 6 : 4 konec
20240415T20 : 00:00+0200
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová vs. Krejčíková
Kuděrmětovová
Krejčíková