Hlavní obsah

Šafářová a Hlaváčková postoupily ve čtyřhře do semifinále Australian Open

Aktualizováno

Česká tenistka Lucie Šafářová si zahraje semifinále ženské čtyřhry na Australian Open. Se svou parťačkou Američankou Bethanii Mattekovou-Sandsovou přejely ve čtvrtfinále americko-čínskou dvojici Atawová, I-fan Sü 6:1, 6:1. O finále zabojuje i Andrea Hlaváčková. Ta společně s Číňankou Pcheng Šuaj zdolala ruský pár Makarovová, Vesninová 7:5, 7:6 (7:5).

Foto: Kin Cheung, ČTK/AP

Česká tenistka Lucie Šafářová.

Článek

Roli nasazeného páru číslo dvě zatím v Melbourne stoprocentně plní. Ani čtvrtfinále nebylo pro Šafářovou a Mattekovou-Sandsovou výjimkou. Atawovou s I-fan Sü zdolaly za padesát tři minut jednoznačně dvakrát 6:1 a v semifinále vyzvou japonskou dvojici Hozumiová, Katoová.

"Už za sebou máme tři vítězství na grandslamech a hodně vítězných turnajů, takže jsme v jiné pozici. Nechci říct, že je to očekávané, ale jedeme sem vyhrát. Ne jen uhrát nějaký výsledek," řekla Šafářová, která s Mattekovou-Sandsovou ovládla French Open 2015 a loňské US Open.

Česko-americký pár hned pětkrát vzal soupeřkám servis a čistou hrou na závěr potvrdil jednoznačný průběh."Takhle rychlé čtvrtfinále nepamatuju," řekla Šafářová českým novinářům v Melbourne.

Oproti tomu duel Hlaváčkové s Pcheng Šuaj proti Makarovové s Vesninovou byl o poznání dramatičtější. V prvním setu rozhodla jedenáctá hra, během které přišly sehrané rusky o servis. Česká hráčka pak udržela nervy a první sadu doservírovala. V té druhé se rozhodovalo až v tie-breaku. V něm naopak zazářila Číňanka, která svým podáním zařídila dva mečboly. Česko-čínský pár využil zásluhou voleje Hlaváčkové ten druhý a po necelých dvou hodinách slavil postup do semifinále.

Tam na ně čekají nasazené jedničky Francouzky Garciová s Mladenovičovou, které ve třech setech (1:6, 6:2, 6:1) porazily domácí dvojicí Bartyová, DellAcquaová.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 miliónů australských dolarů):
Ženy:
Čtyřhra - čtvrtfinále:
Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Atawová, I-fan Sü (11-USA/Čína) 6:1, 6:1,
Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) - Makarovová, Vesninová (3-Rus.) 7:5, 7:6 (7:5).
Smíšená čtyřhra - 2. kolo:
Svitolinová, Guccione (Ukr./Austr.) - Siniaková, Soares (6-ČR/Braz.) bez boje.
Junioři:
Dvouhra - 2. kolo:
Vrbenský (ČR) - Sokolovskij (Rus.) 6:1, 7:6 (7:5).
Juniorky:
Čtyřhra - 2. kolo:
McNallyová, Subhashová (5-USA) - Hindová, Marková (ČR) 6:3, 6:4.
Další zápasy Australian Open zde.

Reklama