Hlavní obsah

Federer - M. Zverev 6:1, 7:5, 6:2Federer zdolal Zvereva a vyhlíží krajana. Venus je na Australian Open po 14 letech v semifinále

Aktualizováno

Na Australian Open dojde v mužské dvouhře na švýcarské semifinále. Poté, co Stanislas Wawrinka porazil 7:6, 6:4 a 6:3 Francouze Tsongu, přidal se k němu i Federer, který se příliš nepáral s Němcem Mischou Zverevem a po necelých sto minutách vyhrál 6:1, 7:5 a 6:2. První semifinalistkou ženské dvouhry se stala Američanka Venus Williamsová. Sedmnáctá hráčka žebříčku WTA porazila Rusku Pavljučenkovovou 6:4, 7:6 a v boji o finále vyzve svoji krajanku Vandewegheovou, která si v dalším čtvrtfinále poradila se Španělkou Muguruzaovou 6:4, 6:0.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále Federer - M. ZverevVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie
Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále Wawrinka - Tsonga

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih prvních dvou čtvrtfinále ženské dvouhry na AO

Šestatřicetiletá Venus Williamsová zdolala Rusku Anastasii Pavljučenkovovou 6:4, 7:6 a v Melbourne je v semifinále poprvé po 14 letech. V šestatřiceti letech se stala nejstarší semifinalistkou Australian Open v profesionální éře. "Hrome, já jsem tak nadšená," radovala se Williamsová po postupu a dodala: "Ale chci dojít dál."

Vandewegheová navázala na osmifinálovou výhru nad světovou jedničkou a obhájkyní titulu Angelique Kerberovou z Německa a ve čtvrtfinále vyřadila i sedmou nasazenou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska 6:4 a 6:0. Je tak poprvé v grandslamovém semifinále.

"Necítila jsem se na kurtu zprvu pohodlně, protože jsem byla dost nervózní. Snažila jsem se držet svého stylu a šla do toho. Ona bojovala, odvrátila pár brejkbolů, ale nakonec se zlomila. Ve druhém setu jsem jela jako nákladní vlak a ona mě nedokázala zastavit," smála se po utkání 35. hráčka světa Vandewegheová.

Pětatřicetiletý Federer hraje první turnaj od loňského Wimbledonu, po kterém si kvůli problémům s operovaným kolenem dal pauzu, a předvádí výborný tenis. Ve třetím kole to poznal Tomáš Berdych, v osmifinále pátý nasazený Kei Nišikori z Japonska a ve čtvrtfinále také Zverev, přemožitel světové jedničky Brita Andyho Murrayho.

"Nečekal jsem, že tady dojdu tak daleko. Před turnajem jsem říkal, že bych mohl dosáhnout tak do čtvrtého kola nebo čtvrtfinále," řekl Federer na kurtu.

Svým výkonem zvedal fanoušky ze sedadel a nejspíše jen Zverev, ač jinak velký Federerův fanoušek, neměl radost. Švýcar vedl rychle v prvním setu 5:0 a navázal tak na poslední zápas se Zverevem, který v Halle 2013 vyhrála dvakrát 6:0. V Melbourne dokázal Němec alespoň game získat, ale první set patřil Federerovi.

Ve druhé sadě vycházela v úvodu Zverevovi hra servis-volej, získal i Federerovo podání a vedl 3:1, ale favorit si vzal brejk rychle zpět. Druhý set rozhodl v koncovce, třetí opět ovládl jistě a zápas ukončil svým 65. vítězným úderem v utkání.

Tenisový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 miliónů australských dolarů):
Muži:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Wawrinka (4-Švýc.) - Tsonga (12-Fr.) 7:6 (7:2), 6:4, 6:3
Federer (17-Švýc.) - M. Zverev (Něm.) 6:1, 7:5, 6:2
Ženy:
Dvouhra - čtvrtfinále:
Vandewegheová (USA) - Muguruzaová (7-Šp.) 6:4, 6:0,
V. Williamsová (13-USA) - Pavljučenkovová (24-Rus.) 6:4, 7:6 (7:3).
Čtyřhra:
Hozumiová, Katoová (Jap.) - Lučičová, Petkovičová (Chorv./Něm.) 6:3, 6:3
Garciová, Mladenovičová (1-Fr.) - Bartyová, DellAcquaová (Austr.) 1:6, 6:2, 6:1
Zápasy českých tenistů zde.

Reklama