Hlavní obsah

Sparta - Vítkovice 0:2Skvělý Bartošák zdeptal Spartu, ta Vítkovicím podlehla i počtvrté v sezóně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Tybor 0 : 1
57. Roman 0 : 2
Záznam online reportáže

Zejména díky vynikajícímu výkonu gólmana Patrika Bartošáka, který pochytal všech 44 střel domácí Sparty a připsal si třetí nulu v sezóně, vyhráli hokejisté Vítkovic i čtvrtý vzájemný zápas v tomto extraligovém ročníku proti Pražanům. Svěřenci Jakuba Petra zvítězili v dohrávce 40. kola v O2 areně 2:0 a upevnili si osmé místo. Sparta po třech výhrách padla a zůstává šestá.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Brankář Vítkovic Patrik Bartošák v duelu se Spartou čaroval. Takhle změřil příležitost Brianu Ihnacakovi, jehož stráží Erik Němec.

Článek
Fotogalerie

Sparta v první třetině svého soupeře jednoznačně přehrávala, jenže překonat Patrika Bartošáka byl pro domácí střelce neřešitelný rébus. Třiadvacetiletý gólman si jen za úvodní dvacetiminutovku připsal devatenáct úspěšných zákroků, svůj tým podržel i při 78 vteřin dlouhém dvojnásobném oslabení.

Bleskovým přesunem k tyči a přilepením svého těla k ní zastavil puk na brankové čáře a pak Bartošák vychytal i unikajícího Pecha, který neuspěl ani nadvakrát. To sparťanský muž s maskou Pöpperle se v brance musel kousat nudou, vždyť za prvních patnáct minut nemusel ani jednou zasahovat.

Jenže pak Vítkovice hned z první své šance udeřily. Hrbasovu střelu (první pokus hostů v zápase) totiž Pöpperle vyrazil jen před sebe a Tybor vleže šťouchnul puk do branky.

Netíkův gól rozhodčí pro vysokou hůl neuznali

I po první změně stran se Vítkovice jen bránily a dál spoléhaly na Bartošáka, který do lapačky ukryl i bekhendový pokus osamoceného Kumstáta. A když už Sparta na kopřivnického rodáka recept přeci jen našla, radovala se z vyrovnání jen chviličku, neboť rozhodčí následně po prozkoumání videa Netíkův zásah kvůli hře vysokou holí neuznali.

V závěru druhé třetiny se hosté začali více osmělovat a Baranka málem přidal druhý gól, jenže jeho střelu do odkryté klece zastavil hokejkou na čáře obránce Mikuš. A Szturc pak zase během 64 sekund dlouhé přesilovky 5 na 3 ztroskotal na Pöpperlem.

Sparta se sice stále tlačila za vyrovnáním, i nadále ale působila jalově. Necelých pět minut před koncem základní hrací doby navíc byli ve stejný čas vyloučeni Klimek s Vránou a ve dvojnásobné přesilovce zvýšil Roman na 2:0. Pražané pak sice v 59. minutě zkusili hru bez brankáře, nedočkali se však ani čestného úspěchu a Vítkovicím podlehli i počtvrté v sezóně.

Dohrávka 40. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Vítkovice Ridera 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 16. Tybor (Hrbas, O. Roman), 57. O. Roman (Sloboda, Baranka). Rozhodčí: Hradil, Šír - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. Diváci: 4011.
Sparta: Pöpperle - Eminger, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Piskáček, Barinka, Gernát - Klimek, P. Vrána, J. Hlinka - Netík, Ihnacak, Forman - Řepík, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Vítkovice: Bartošák - Sloboda, Klok, Hrbas, Baranka, Urbanec, Výtisk, D. Krenželok - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Olesz, Y. Stastny, Kucsera - Vandas, E. Němec, Szturc - P. Zdráhal, Tomi, Kurovský. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice