Hlavní obsah

Po české bitvě ve finále Australian Open se raduje Šafářová. Bude světovou dvojkou

Melbourne
Aktualizováno

Z české bitvy ve finále Australian Open nakonec vyšla vítězně Lucie Šafářová, která po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové porazila česko-čínský tým Andrea Hlaváčková, Pcheng Šuaj 6:7, 6:3, 6:3. Tým přezdívaný „Bucie“ tak potvrdil stoprocentní bilanci z finále turnajů velké čtyřky a navázal na předchozí triumfy z Australian Open (2015), French Open (2015), US Open (2016) a získal čtvrtý grandslamový titul. Může se také těšit na šek pro vítězky na 650 tisíc australských dolarů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou ovládly Australian OpenVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

V úvodní sadě oba týmy jednou ztratily servis a v obou případech o něj přišly české hráčky. Hned v první hře neudržela podání Šafářová, a to především kvůli aktivní hře Hlaváčkové na druhé straně dvorce.

Plzeňská tenistka dobře retrunovala a dařilo se jí i na síti a při prohozech, jenže v osmé hře i kvůli dvěma dvojchybám prohrála servis. Náskok česko-čínské dvojice byl rázem pryč. Rozhodoval až tie-break, v němž už Hlaváčková znovu dominovala a po 53 minutách vítězným volejem také sama set ukončila.

Druhou sadu začal ale mnohem lépe česko-americký pár. Především díky lepšící se Mattekové-Sandsové dvakrát za sebou brejknul podání soupeřek, které jim během druhého dějství sebral ještě dvakrát a Lucie Šafářová tak mohla vítězným returnem uzavřít sadu na 6:3 a zápas srovnat.

Šafářová s Mattekovou-Sandsovou definitivně začaly lámat zápas ve svůj prospěch, když Hlaváčková,ve finále zřejmě nejslabší hráčka na podání, znovu udělala dvojchybu a počtvrté si prohrála podání.

Česko-americký pár už náskok nepustil a Šafářová po dvou hodinách a sedmnácti minutách duel doservírovala do vítězného konce. Česká tenistka se tak v novém žebříčku posune na pozici světové dvojky ve čtyřhře hned za svojí spoluhráčku.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 50 miliónů australských dolarů):
Ženy
Finále - čtyřhra:
Šafářová, Matteková-Sandsová (2-ČR/USA) - Hlaváčková, Pcheng Šuaj (12-ČR/Čína) 6:7 (4:7), 6:3, 6:3
Ostatní páteční výsledky Australian Open zde

Reklama