Hlavní obsah

Sparta - Liberec 4:3 SNMistr padl, Liberec prohrál na Spartě po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Řepík 1 : 0
26. Deveaux 2 : 0
30. Svačina 2 : 1
40. Vlach 2 : 2
50. Jelínek 2 : 3
58. Kumstát 3 : 3
65. Vrána (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Úřadující mistr ve 42. kole hokejové Tipsport extraligy prohrál. Na ledě Sparty skončila vítězná série pěti zápasů Liberce, Tygři prohráli 3:4 po samostatných nájezdech. Úvodní gól zápasu vstřelil sparťan Michal Řepík, který v minulém ročníku nejvyšší soutěže slavil s Tygry titul, tím započal vítězné utkání. Hosté otočili z 0:2 na 3:2, ale po nájezdech se radovali domácí, vyhru vystřelil Petr Vrána.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will inkasuje gól.

Článek

Na začátku neuznaný gól hostí pro postavení útočícího hráče v brankovišti, další trefa zápasu už ale platila. Po přihrávce kapitána Jaroslava Hlinky rozjásal domácí fanoušky Řepík. Ti se konečně dočkali gólové radosti. V úterý si sparťané totiž vylámali zuby, střelecky propadli. Vítkovický Patrik Bartošák nepustil za svá záda ani jednu ze 44 střel.

V sestavě domácích ve druhém útoku poprvé nastoupil Andre Deveaux, který je na Spartě na zkoušce. Pražané zkouší posilu, která poznala i slavnou NHL. Kanaďan ve druhé třetině zvýšil na 2:0. Urostlý útočník se dostal před brankáře Romana Willa a tečoval Hlinkovu přihrávku.

Gól čtyři sekundy před přestávkou

V aktuálním ročníku extraligy se vždy mezi těmito soupeři radovali z výhry hosté. Do poloviny zápasu byli na tom lépe ale domácí, kteří dokonce trefili tyčku v oslabení, ale Lukáš Cingel neuspěl.

Hosté během deseti minut potvrdili, že venkovní zápasy jim sedí - 22 zápasů a 43 bodů před bitvou se Spartou. Takovou statistiku nemá žádný tým v lize. V polovině duelu snížil Vladimír Svačina, byl důrazný před gólmanem Tomášem Pöpperlem a čtyři sekundy před druhou přestávkou srovnal Jaroslav Vlach. Pro Spartu menší šok.

Bílí Tygři měli před 42. kolem jedenáctibodový náskok na druhý Třinec. Za tímto stavem stojí vynikající brankářské duo Ján Lašák – Roman Will. Druhý jmenovaný v prostřední části mistra podržel, měl i štěstí. Nápor ho měl čekat ve třetí části.

Jelínek otočil skóre

Deveaux si mohl připsat druhý gól v prvním zápase za Spartu. Před bránou ho našel Řepík, jenže ve 44. minutě nepřekonal připraveného libereckého gólmana. Ten se mohl za pár minut radovat opět, jeho protějšek v brance inkasoval. V 50. minutě dostal tým zpod Ještědu do vedení Petr Jelínek, který předtím v utkání vyfasoval osobní desetiminutový trest. Našel mezeru u tyčky.

Radost z gólu si užila ještě i druhá strana. Dvě minuty před šedesátou minutou srovnal Petr Kumstát na 3:3 a utkání směřovalo do prodloužení. Tak se také stalo. Otázka večera nyní zněla - kdo získá bod navíc? Při hře tři na tři nikdo. Musely rozhodnout samostatné nájezdy. Zlatý gól večera si připsal Petr Vrána a Sparta vyhrála 4:3.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 1:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Řepík (J. Hlinka, Eminger), 26. Deveaux (J. Hlinka, P. Vrána), 58. Kumstát (J. Mikuš), rozhodující sam. nájezd P. Vrána - 30. Svačina (Bližňák, Ordoš), 40. J. Vlach (Bližňák, Lakatoš), 50. P. Jelínek. Rozhodčí: Hribik, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 8:6, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 8566.
Sparta: Pöpperle - Eminger, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Deveaux, Klimek, Forman - Ihnacak, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Liberec: Will - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Pyrochta, Derner, Plutnar - Svačina, P. Jelínek, Ordoš - Valský, Bulíř, Radivojevič - J. Stránský, Bližňák, Bartovič - Lakatoš, Vantuch, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Reklama

Související témata: