Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 3:2Karlovy Vary porazily po dlouhé době Hradec Králové

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Skuhravý 1 : 0
26. Kindl 2 : 0
29. Pláněk 2 : 1
35. Skuhravý 3 : 1
54. Dragoun 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 42. kole extraligy Hradec Králové 3:2. Energie ve vzájemných zápasech v sezóně poprvé skórovala a utnula sérii osmi vzájemných utkání, v nichž s Východočechy vůbec nebodovala. Při domácí porážce Pardubic s Olomoucí navíc poslala Dynamo za sebe zpět na dno tabulky. Dvanáctým gólem v sezóně rozhodl kapitán Václav Skuhravý, Denis Kindl přispěl třemi body za gól a dvě nahrávky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarští hokejisté slaví gól, který vstřelil Václav Skuhravý (druhý zprava).

Článek

Úvodní desetiminutovka se nesla především v duchu častých vyloučení, když z obou stran rozhodčí vyloučili po dvou hráčích. Ve 12. minutě otevřel skóre zápasu Skuhravý, který prakticky s návratem hříšníka Červeného na led prostřelil ranou od modré čáry gólmana Kacetla. Svou brankou ukončil proti neoblíbenému soupeři střelecký půst v této sezóně, jež se protáhl na 191 minut a 25 vteřin.

Ve druhém dějství byla i nadále překvapivě aktivnější domácí Energie. Ve 26. minutě po Sičákově střele od modré čáry navýšil skóre bekhendovou dorážkou Kindl. Po druhé brance Východočeši přece jenom zvýšili tlak v obranném pásmu domácích. Ve 29. minutě po zmatcích v zadních řadách Energie snížil střelou z mezikruží Pláněk.

Velkou šanci na opětovné zvýšení náskoku dostali Západočeši ve 34. minutě, kdy byli krátce po sobě byli vyloučeni Dietz a Červený. Téměř dvě minuty trvající přesilovku pět na tři využil ve 35. minutě Skuhravý, který svou druhou páteční trefou vrátil domácím dvoubrankové vedení.

Mountfield ve třetí třetině zvýšil své úsilí a tlak na domácí branku. Velkou příležitost ke zkorigování výsledku měl zejména Dej, který šikovně tečoval Bednářovo nahození. Královéhradečtí se dočkali až v 54. minutě, když Dieztovou střelu tečoval Dragoun. Vstřelený gól však byl uznán až po konzultaci s videorozhodčím, neboť domácí protestovali, že byl vstřelen v rozporu s pravidly za pomoci hry vysokou holí.

Jenom díky Kacetlovi, který minutu před koncem základní hrací doby famózně zlikvidoval tutovku Grígera, mohli hosté přistoupit v závěru k power play, zvýrazněnou ještě vyloučením Dvořáka. Karlovy Vary ale nakonec tlaku soupeře odolaly a připsaly si na své konto překvapivé tři body.

42. kolo hokejové extraligy
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 3:2 (1:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Skuhravý (D. Kindl, Vachovec), 26. D. Kindl (Sičák), 35. Skuhravý (Harant, D. Kindl) - 29. Pláněk, 54. Dragoun (Gregorc, Dietz). Rozhodčí: Lacina, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 6:7, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 2364.
Karlovy Vary: Honzík - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Baldajev, Tomáš Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - D. Kindl, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Dušek, Stloukal - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
Hradec Králové: Kacetl - Čáp, Vydarený, Gregorc, Dietz, Štajnoch, Newton, Pláněk - Jarůšek, Červený, Šimánek - Jaroslav Bednář, Kukumberg, Dej - Köhler, Dragoun, Picard - R. Pavlík, T. Knotek, Kopta. Trenéři: V. Sýkora, Hynek a T. Martinec.

Reklama

Související témata: