Hlavní obsah

Sparta - Třinec 12:3Sparťanští záchranáři zostudili před rekordní návštěvou sezóny Třinec dvanácti góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Hrabal 0 : 1
9. Kumstát 1 : 1
14. Pech 2 : 1
14. Kudrna 3 : 1
15. Hlinka 4 : 1
24. Petružálek 4 : 2
28. Cingel 5 : 2
32. Kane 5 : 3
36. Hlinka 6 : 3
40. Ihnacak 7 : 3
40. Řepík 8 : 3
47. Klimek 9 : 3
53. Hlinka 10 : 3
53. Klimek 11 : 3
57. Kudrna 12 : 3
Záznam online reportáže

Co na tom, že s Třincem prohráli předcházející tři zápasy v sezóně, v neděli v rámci 43. extraligového kola se hokejisté Sparty Ocelářům pomstili se vším všudy. Pražané druhý celek tabulky zostudili dvanácti góly, drtivou výhru 12:3 v O2 areně před více než 14 tisíci fanoušky, rekordní návštěvou probíhajícího ročníku, režíroval hattrickem kapitán Jaroslav Hlinka, jeho spoluhráč Brian Ihnacak zaznamenal gól a tři asistence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty vzdali v duelu s Třincem hold záchranářům a hráči i realizační tým oblékli speciální sadu oblečení.

Článek

Sparta už poosmé v historii vzdala hold složkám Integrovaného záchranného systému a její hráči i trenéři pro utkání oblékli speciální dresy připomínající uniformy zdravotní záchranné služby. I proto, že členové Integrovaného záchranného systému měli vstupenky na bitvu s Oceláři zadarmo, sledovala zápas zaplněná O2 arena, 14 tisíc přítomných fanoušků vytvořilo nový rekord extraligové návštěvnosti v této sezóně.

A první gól viděli už po 57 vteřinách hry, když střelou od modré pod horní tyčku poslal Třinec do vedení Hrabal. V 9. minutě však domácí srovnali, dorážející Kumstát zamířil bekhendem pod břevno.

Pražany tento okamžik nastartoval, najednou převzali iniciativu a na začátku 14. minuty po další dorážce Pecha už vedli. Uplynulo dalších 45 sekund, když se do brejku dostal Kudrna, před gólmanem Hrubcem ostře zabrzdil a po přehození kotouče na bekhend zasouval do prázdné klece.

Fanoušci si žádali desítku už ve druhé třetině

A když o chviličku později zvyšoval po dalším rychlém protiútoku sparťanský kapitán Hlinka už na 4:1, poroučel se gólman Hrubec po třech obdržených gólech během pouhých 65 vteřin na střídačku a místo mezi tyčemi přenechal Hamerlíkovi.

Gólové hody pokračovaly i po první přestávce. Petružálek při první přesilovce Ocelářů střelou na Pöpperleho vyrážečku snížil, jenže na druhé straně využil důrazu na brankovišti Cingel a Sparta vedla 5:2. Kane pak sice přidal třetí gól hostů, byl to ovšem jejich poslední záchvěv vzepětí.

Při početní výhodě Pražanů totiž prokličkoval Hlinka s pukem na holi do útočného pásma a střelou mezi Hamerlíkovými betony slavil svůj druhý gól v zápase. A když v čase 39:44 zvýšil na 7:3 Ihnacak a o jedenáct vteřin později ho ukázkovým bekhendovým blafákem napodobil Řepík, začalo domácí publikum skandovat „deset, deset".

A sparťanští hokejisté nepolevili a přání svým fanouškům brzy splnili. Ve třetí části hry totiž Klimek a pak i Hlinka, jenž tak zkompletoval hattrick, ničemný Třinec devátým resp. desátým zásahem skutečně dorazili. A nezůstalo jen u toho, neboť jedenáctou trefu přidal znovu Klimek a na konečných 12:3 upravil Kudrna.

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 12:3 (4:1, 4:2, 4:0)
Branky a nahrávky: 9. Kumstát (Ihnacak), 14. Pech (Ihnacak, Kumstát), 14. A. Kudrna (Uher, Cingel), 15. J. Hlinka (Řepík), 28. Cingel (A. Kudrna), 36. J. Hlinka (Řepík), 40. Ihnacak (Pech, Forman), 40. Řepík (P. Vrána, J. Mikuš), 47. Klimek (Forman, Deveaux), 53. J. Hlinka (P. Vrána), 53. Klimek (J. Mikuš, Ihnacak), 57. A. Kudrna (Gernát) - 1. Hrabal, 24. J. Petružálek (Roth), 32. Kane (Adamský). Rozhodčí: Pešina, Čech - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:4. Využití: 2:1. Diváci: 14.020.
Sparta: Pöpperle - Eminger, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Gernát, Piskáček, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Deveaux, Klimek, Forman - Ihnacak, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Třinec: Hrubec (15. Hamerlík) - Roth, Galvas, Krajíček, Hrabal, Nosek, M. Doudera - Irgl, Kane, Adamský - Hrňa, Marosz, J. Petružálek - Dravecký, Cienciala, Rákos - Klimenta, Špirko, Jašek. Trenéři: Kýhos a

Reklama

Související témata: