Hlavní obsah

Chomutov - Litvínov 1:2Hübl zařídil Litvínovu výhru v derby v Chomutově

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Hübl 0 : 1
29. Rutta 1 : 1
49. Hübl 1 : 2
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Litvínova zabrali po třech zápasech bez bodu a vyhráli ve 43. kole extraligy v severočeském derby na ledě Chomutova 2:1. Díky tomu se na šestém místě vzdálili sedmým Pirátům na rozdíl pěti bodů. Chomutov doma utrpěl ztrátu poprvé po čtyřech zápasech. Oba góly vítězů vstřelil chomutovský odchovanec Viktor Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Chomutovský David Kämpf (v bílém) napadá za brankou Litvínova, puk se snaží vyvézt do bezpečí Filip Pavlík.

Článek
Fotogalerie

V úvodu utkání se do dobré pozice dostal Lauko, jenž ale nevyzrál na Petráska stejně jako o chvíli dříve Koblasa. V následné přesilovce domácích se puk vyslaný Humlem otřel o tyčku, ale skončil mimo. Poté, co Gula nepřekonal Laca, měl velkou šanci Koblasa, jenž trefil přesouvajícího se litvínovského brankáře.

Litvínov byl blízko vedení v 15. minutě, kdy Martin Hanzl nastřelil z levého kruhu tyčku. V závěru úvodní třetiny si Piráti zahráli ještě jednu přesilovku, která však zůstala nevyužita.

Gólové konto utkání otevřel Hübl, jenž i přes faul prostřelil chomutovského brankáře. V další šanci mohl náskok zvýšit Pavelka, ale z levého kruhu neuspěl.

Naopak domácí byli úspěšnější. Nejprve ještě útočník Růžička vyprášil Petráskovy betony, ale poté už Rutta vyrovnal z předbrankového prostoru. V polovině utkání měla Verva první možnost přesilové hry, ve které měli šance Gerhát a Trávníček.

V úvodu třetího dějství hrál Litvínov 15 vteřin v pěti proti třem, ale skóre se neměnilo. Ve 47. minutě měl Petrásek štěstí, že Valachova tečována střela skončila v jeho výstroji. O chvíli později se Hübl natlačil před bránu a prostřelil Laca mezi betony.

Zvýšit vedení se Litvínovským nepodařilo v přesilovce, ale málem to dokázali v oslabení. Možnost dovršit hattrick měl Hübl, ale přestřelil. Poté ujel Račuk, jehož ale vychytal téměř bezchybný Petrásek. Poslední minutu duelu to zkoušeli Piráti bez brankáře v šesti proti čtyřem, to však Litvínovští přečkali a vyhráli třetí ze čtyř vzájemných zápasů v sezóně.

Piráti Chomutov - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Rutta (Sklenář, Kämpf) - 21. V. Hübl (Lukeš, Kubát), 49. V. Hübl (Kubát, Lukeš). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Brejcha, Kokrment. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).
Chomutov: J. Laco - Flemming, Dlapa, Rutta, Kudělka, Valach, J. Mrázek - Vondrka, Huml, Tomica, od 41. navíc Skinner - Račuk, V. Růžička ml., Sklenář - Koblasa, Kämpf, Poletín - Hlava, D. Kaše, Lauko. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Litvínov: Petrásek - Gula, Kubát, K. Pilař, T. Pavelka, F. Pavlík, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, Válek, Trávníček - Martynek, K. Reichel, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články