Hlavní obsah

Olomouc - Karlovy Vary 3:2 PPKarlovy Vary prohrály v Olomouci a klesly na poslední místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Beránek (trestné střílení) 0 : 1
21. Vlach 1 : 1
33. Skuhravý 1 : 2
51. Herman 2 : 2
64. Holec 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Karlových Varů podlehli v neděli na ledě dvanácté Olomouce 2:3 v prodloužení a klesli na poslední místo o bod za Pardubice. V čase 63:27 rozhodl útočník Miroslav Holec. Energie tak nenavázala na páteční domácí výhru nad Hradcem Králové (3:2) a venku prohrála počtvrté v řadě. Olomouc naopak uspěla stejně jako v minulém kole v Pardubicích (3:2 po samostatných nájezdech) a získala další důležité body v boji o únik hrozbě baráže.

Článek

Hned v první střídání hosté ukázali, že do Olomouce nepřijeli bránit a Konrád musel nadvakrát zasahovat. V polovině úvodní třetiny měl při hře čtyř proti čtyřem po Holcově přihrávce šanci úplně volný Galvase, ale svého prvního extraligového gólu se nedočkal.

Energie zahrozila v přesilovce, při které nebezpečně pálil Stloukal. Na druhé straně vychytal Závorka po další Holcově akci Hermana. Vedení se dočkali 55 vteřin před koncem první třetiny hosté. Beránek ujel Škůrkovi, který musel faulovat a následovalo trestné střílení. Beránek ho šťastně proměnil a ve svém pátém extraligovém utkání oslavil premiérový gól.

Do druhé třetiny nenastoupil domácí forvard Strapáč, který odstoupil ze hry po zásahu pukem. Druhá olomoucká formace se ale i bez něj prosadila. Po 37 vteřinách vyrovnal pohotovou dorážkou Ondruškovy rány Vlach. Hosté se mohli dostat opět do vedení ve 25. minutě, kdy nejprve nebezpečně pálil Rachůnek a pak se v obrovské šanci objevil bek Dvořák, jehož zakončení dokázal Konrád vytěsnit na tyčku.

Hanáci se k ohrožení Závorky dostali zase až ve 32. minutě. Laš našel před brankou Knotka a karlovarský gólman zakročil s velkým štěstím. O minutu později se radovali hosté, když Skuhravý po pravé straně ujel Vlachovi a přečíslení dvou na jednoho zakončil sám střelou nad Konrádovo rameno.

Závěrečnou část začala Olomouc aktivně poté, co kouč Venera stáhl hru na tři útoky. Tomáš Mikúš ale trefil při zakončení Závorku do masky. Domácí celek se snažil nabudit i centr Knotek bitkou s Finem Tuominenem. Olomouc se dočkala v 51. minutě, kdy při přesilovce čtyř proti třem dorazil Herman Vyrůbalíkovu dělovku.

V závěru základní hrací době i v úvodu prodloužení hráli hosté po trestech Mrázka, Skladaného a Jaroměřského celé dvě minuty v početní výhodě pěti proti třem, ale nedokázali se prosadit. Pak v první šanci Hanáků v nastavení ještě Herman neuspěl, ale při Stloukalově trestu už využil přesilovku čtyř proti třem Holec.

HC Olomouc - HC Energie Karlovy Vary 3:2 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 21. Roman Vlach (Holec, Ondrušek), 51. Herman (Vyrůbalík, Škůrek), 64. Holec (Eberle) - 20. O. Beránek z trestného střílení, 33. Skuhravý. Rozhodčí: Šír, Pavlovič - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 9:7, navíc J. Knotek - Tuominen oba 10 min. Využití: 2:0. Diváků: 3626.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Houdek, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Roman Vlach, Strapáč - T. Mikúš, Herman, Holec - Fořt, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.
Karlovy Vary: Závorka - Dujsík, Harant, M. Rohan, Sičák, Baldajev, T. Dvořák - Mikulík, Tuominen, T. Rachůnek - D. Kindl, Skuhravý, Vachovec - Gorčík, Dušek, Stloukal - Flek, Gríger, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a

Reklama