Hlavní obsah

Na kurty se Šarapovová málem nevrátila! Ruská kráska uvažovala o konci kariéry

Už se to blíží, za necelé tři měsíce se uskuteční velký comeback. Na kurty se vrátí po patnáctiměsíčním dopingovém trestu Maria Šarapovová. Vůbec tomu ale tak nemuselo být, neboť ruská kráska nyní přiznala, že loni chtěla s tenisem skončit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Maria Šarapovová

Článek

Nelehké období má za sebou pětinásobná grandslamová vítězka Maria Šarapovová. Poté, co byla na začátku loňského roku obviněna z užívání zakázané látky meldonia, musela se na patnáct měsíců rozloučit s tenisem. Trest přijala a byla rozhodnutá, že se po jeho vypršení vrátí. Přišly však zdravotní problémy a bývalá světová jednička několikrát vážně uvažovala, že svou bohatou kariéru ukončí.

„Měla jsem bolesti v zápěstí. Neustále jsem chodila za doktory. Bylo to pro mě strašně těžké hlavně po psychické stránce,“ prohlásila devětadvacetiletá Ruska během prezentace své značky cukrovinek Sugarpova. „Byly chvíle, kdy jsem se sama sebe ptala, jak dlouho to ještě mé tělo vydrží a jestli by raději nebylo lepší s tenisem skončit,“ svěřila se dál na stránkách Tennis World rodačka ze Sibiře.

Nejhorší však pro ni bylo, když v Riu probíhaly olympijské hry. „Ani mi tolik nevadilo, že jsem nemohla hrát na grandslamech a dalších turnajích, ale mrzelo mě, že jsem přišla o olympiádu. Ta je pro mě něčím speciálním, sledovat doma ostatní tenisty, jak bojují o medaile, pro mě bylo nesmírně těžké,“ přiznala majitelka stříbra z olympijských her v Londýně.

Jestli se však zúčastní olympiády v Tokiu v roce 2020, netuší. „Nemám takové dlouhodobé plány, zatím na to nemyslím. Teď se hlavně soustředím na Stuttgart, kde se vrátím na kurty,“ dodala vítězka Turnaje mistryň z roku 2004.

K jejímu velkému comebacku by mělo dojít 26. dubna na turnaji ve Stuttgartu, kde dostala od pořadatelů divokou kartu. A brzy na to by jí mohli vidět i čeští fanoušci. O týden později se totiž v Praze uskuteční turnaj, kam byla předběžně pozvána.

Reklama