Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 2:4Sparta podlehla před nejvyšší návštěvou sezóny Olomouci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Řepík 1 : 0
27. Knotek 1 : 1
32. Eberle 1 : 2
47. Laš 1 : 3
49. Vrána 2 : 3
50. Laš 2 : 4
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté třetí Sparty podlehli ve 44. kole před nejvyšší návštěvou této sezóny extraligy 14 370 diváků dvanácté Olomouci 2:4. Dvěma góly zařídil Hanákům vítězství Marek Laš. Pražané, kteří stejně jako v neděli proti Třinci (12:3) věnovali utkání akci 'Sparta vzdává hold', nenavázali na sérii předchozích tří výher.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Olomoučtí hokejisté se radují z gólu.

Článek

Utkání předcházel slavnostní ceremoniál, při kterém byli oceněni zástupci složek integrovaného záchranného systému i bývalý pilot RAF Emil Boček.

Sparta nastoupila už s útočníkem Smejkalem, který přišel ze Záhřebu. Navrátilec z Jekatěrinburgu Buchtele, další ofenzivní posila z KHL, ještě zůstal na tribuně. Hanáci zařadili poprvé do sestavy kanadského forvarda Sundhera.

V úvodu měla více práce brankářská dvojka Sparty Novotný, který dostal příležitost po úterním vystoupení v Hradci Králové podruhé za sebou, ale velké šance dlouho chyběly. Za domácí nebezpečné vypálil v sedmé minutě Řepík. Ten se dočkal až v 17. minutě, kdy se po kombinaci Vrány a Hlinky dostal před Konráda a bekhendem zasunul puk za jeho záda. Odpovědět mohl hned Tomáš Mikúš, ale ztroskotal na Novotném.

V druhém dějství měl nejdříve možnost Herman a v 27. minutě při Pechově vyloučení hosté vyrovnali. Lašovu střelu sparťanský gólman sice vyrazil, ale puk do odkryté branky doklepl Knotek. Další možnost Olomouce měl Mrázek, ale těsně minul.

Moravané se dočkali v 32. minutě ve vlastním oslabení. Eberle se prosadil mezi dvěma bránícími hráči a z levého kruhu zamířil přesně do protějšího horního rohu. Sparta pak neuspěla v přesilovce a Konráda nepřekonal další nebezpečnou střelou aktivní Řepík.

Pražané si od úvodu třetí třetiny vytvořili tlak, ale jejich pokusy končily u Konráda. V 47. minutě se naopak opět radovali hosté. Po Škůrkově střele se dostal k dorážce Laš a Olomouc vedla o dvě branky.

Za 95 vteřin sice při Sundherově vyloučení snížil bekhendovou střelou Vrána, ale hosté také udeřili v přesilovce. Za 73 sekund jim vrátil dvougólový náskok při Nedomlelově pobytu na trestné lavici Laš.

Hanáci už vedení uhájili i při Lašově vyloučení. Třináctým Pardubicím se po šesté výhře z posledních osmi zápasů vzdálili na 14 bodů a na desítku pro play off se dotáhli na tři body.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 2:4 (1:0, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 17. Řepík (J. Hlinka, P. Vrána), 49. P. Vrána (J. Hlinka, Řepík) - 27. J. Knotek (Laš, Roman Vlach), 32. Eberle (Vyrůbalík), 47. Laš (Škůrek, Roman Vlach), 50. Laš (Škůrek). Rozhodčí: Lacina, Hradil - Bláha, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 14 370.
Sparta: F. Novotný - Piskáček, Gernát, Švrček, Kalina, Eminger, Nedomlel, J. Mikuš - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Smejkal, Klimek, Forman - Ihnacak, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Ondrušek, Jaroměřský, Houdek, J. Galvas - Roman Vlach, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - T. Mikúš, Herman, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: