Hlavní obsah

Stoprocentní faul, zlobí se Wenger. V Anglii? Nikdy, oponuje kouč vítězů

Londýn

Nešťastná byla 13. minuta sobotního šlágru Premier League pro fotbalisty Arsenalu. A to hned dvojnásobně! Nejenže v derby s domácí Chelsea na Stamford Bridge poprvé inkasovali, ale gólu předcházel tvrdý střet mezi střelcem branky Marcosem Alonsem a Hectorem Bellerínem, po němž musel otřesený zadák Gunners střídat. Nedovolený zákrok, nebo bylo vše v rámci pravidel? Názory na sporný moment okamžitě zaplavily sociální sítě a pochopitelně byl i tématem na pozápasové tiskové konferenci.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Petr Čech se sklání nad otřeseným Hectorem Bellerínem. Zadák Arsenalu nakonec musel po zákroku, jenž předcházel úvodnímu gólu Chelsea, střídat.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to nebezpečné, stoprocentní faul. Ale nechci tím snižovat výkon Chelsea," zlobil se kouč poražených Arséne Wenger, zatímco kouč Chelsea Antonio Conte měl jiný názor: „V Anglii tohle nikdy nemůže být faul," uvedl.

Na stranu italského trenéra se přidaly i legendy Thierry Henry či Graeme Souness. "Oba hráči sledovali míč. Bellerín vyšel ze srážky potlučený, ale Alonsovi bych vinu nedával," citoval Sounesse server The Telegraph. Souhlas s kolegou Martinem Atkinsonem, jenž gól uznal, vyjádřil i bývalý sudí Dermot Gallagher. Fanoušci Arsenalu jsou ovšem zcela opačného názoru.

Ať tak, či onak, faktem je, že rychlé vedení lídra ligy uklidnilo a důležitý souboj s rivalem dovedl do vítězného konce (3:1). Druhý gól přidal v 53. minutě po vydařené individuální akci Eden Hazard, jenž na půlce převzal míč, obešel tři protihráče a ani bývalému spoluhráči Petru Čechovi v brance soupeře nedal šanci.

Wenger: Nehráli jsme dospělý fotbal

„Tohle jsem měl v plánu, už když jsem dostal přihrávku. Ale ne pokaždé to vyjde," citoval Hazarda server BBC. „Vím, že bych měl dávat víc gólů. Mám radost, že se mi to dneska povedlo."

Po druhém úspěchu domácích bylo v podstatě rozhodnuto. Uznal to i Wenger, jenž po incidentu s rozhodčím v lednovém utkání proti Burnley dostal disciplinární trest a zápas s Chelsea sledoval jen z tribuny.

„Po druhé brance bylo po zápase. Hráli jsme naivně a byli jsme nepřesní v obraně. Chelsea byla lepší," pravil francouzský lodivod a přidal. „V některých chvílích jsme nehráli dospělý fotbal a chyběly nám zkušenosti. Navíc někteří hráči nepodali svůj nejlepší výkon," dodal.

Jeho kritika se může dotýkat i Čecha, jehož nedůrazný odkop pět minut před koncem zachytil Cesc Fábregas a obloučkem poslal míč do prázdné branky potřetí. Arsenal se zmohl už jen na čestný úspěch, v nastavení dal výsledku konečnou podobu střídající Olivier Giroud.

Předcházel podle vás úvodní trefě Chelsea faul na Hectora Bellerína?
Ano. Marcos Alonso zasáhl soupeře loktem
81,5 %
Ne. Jednalo se o čistý souboj
18,5 %
Celkem hlasovalo 4307 čtenářů.

Reklama

Související témata: