Hlavní obsah

Po atentátu se rozběhla i s utrženou nohou. Navíc našla životního partnera

Když byla mezi diváky Bostonského maratónu v roce 2013, Roseann Sdoia ještě netušila, že se její život za pár vteřin změní k nepoznání. Americká vytrvalkyně závod tenkrát neběžela, jeden z výbuchů tlakových hrnců, které na účastníky nastražili dva terorističtí bratři, jí utrhl pravou nohu. Byla to jen delší a bolestivější cesta, jak najít zpět motivaci ke sportu... A životního druha.

Foto: Profimedia.cz

Pár jako z pohádky se společně zúčastnil také 40. ročníku výběhu na Empire State Building v New Yorku.

Článek

Zdevastovaná dolní končetina a masivní ztráty krve. Roseann měla na rtech jen jedinou otázku, když k ní na pomoc přiskočil jeden ze zasahujících hasičů Mike Materia: „To teď jako umřu?" Mike jí ubezpečil, že bude v pořádku, že jde víceméně jen o povrchové zranění. V sanitce spěchající do nemocnice a později mezi čtyřmi bílými sterilními stěnami započal příběh, na jehož konci stojí tito dva před oltářem.

Podle zprávy z New York Post jsou nyní Roseann a Mike zasnoubeni a budou se brzy brát. Pravda, počátky nebyly příliš romantické. „Nebyla jsem na něj od samého začátku asi úplně nejpříjemnější," uznává Roseann. „Měla jsem velké bolesti. Ale teď se už tomu oba jen smějeme a vinu házíme na analgetika," dodává běžkyně. Udatný požárník ji přicházel pravidelně navštěvovat a několik dní po incidentu se na pokoji setkal s Roseanninou matkou. Ta si šarmantního hasiče hned všimla a využívala každou příležitost, jak jej se svojí dcerou ještě více sblížit. „Pořád do mě hučela: Viděla jsi toho požárníka? Ten je tak milý!" prozrazuje ze zákulisního dění sama Roseann. Ona se tou dobou ale ‒ zcela pochopitelně ‒ zmohla jen na vyčítavý tón: „Mami, právě mi pod nohama vybuchla bomba!"

Roseann se rychle zotavovala a ačkoli přišla o velkou část pravé nohy, Mike ji nepřestával navštěvovat. Pomáhal jí také najít nejlepší vhodnou protézu a doslova a do písmene jí pomohl zpátky na nohy. Včetně běhání. Byl vždy k dispozici, když potřebovala uklidnit, pomáhal jí s rehabilitací. Trvalo ale ještě pár měsíců, než si dali první rendez vous.

Před nedávnem už mezi partnery zůstávala viset jen jedna nezodpovězená otázka. Mike ji elegantním způsobem položil své drahé polovičce vyrytou na psí známku jejich společného zvířecího mazlíčka: „Mike chce vědět, jestli si ho vezmeš." K této radostné události má dojít tento rok na podzim.

Pár jako z pohádky se společně zúčastnil také 40. ročníku výběhu na Empire State Building v New Yorku. Výtěžek z této akce putuje na pomoc lidem s fyzickým postižením.

Reklama

Související témata: