Hlavní obsah

V jedenácti chce změnit svět. Sám dře do padnutí, aby motivoval vrstevníky

Jedenáctiletý chlapec chce inspirovat své vrstevníky, aby vedli aktivní život. A dělá to vlastním dobrým příkladem. Už od svých devíti let se věnuje běhu na dlouhé vzdálenosti. Trénuje ho vlastní matka. Říká o něm, že je hlubokou studnicí motivace a jejím hlavním úkolem coby kouče je tak udržet ho zdravého a zabránit mu v přetrénování. Malý Quinn se teď chystá zapsat do knihy rekordů dalším počinem.

Foto: facebook Quinn's on A Mission

Quinn Gardiner-Hall motivuje své vrstevníky. A nejen je.

Článek

Motivovat svoje vrstevníky k aktivnímu životnímu stylu, to si vzal za svůj osobní úkol Quinn Gardiner-Hall žijící se svými rodiči na okraji Aucklandu na Novém Zélandu. Sám velmi tvrdě trénuje a jde si neohroženě za svými cíli. Ačkoli je teprve jedenáctiletým chlapcem, už se stal vášnivým půlmaratóncem. Na prvních závodech se mu většinou smáli a posílali opodál na dětské fun runy. On ale dokázal, že i dítě je schopné úspěšně dotáhnout mnohem větší předsevzetí, než by mu dospělí věřili.

Quinn ale nejen že běhá, chtěl by také cestovat a navštívit společně se závody i další místa v zahraničí. Podle New Zealand Herald je nyní jeho velkým cílem uběhnout čtyři půlmaratóny ve čtyřech různých státech ještě předtím, než dosáhne dvanácti let věku. Součástí tohoto smělého plánu je také účast na půlmaratónu v Antarktidě na začátku března. Loni se zúčastnil závodů na Havaji, kde uběhl 21,1 kilometru za 2 hodiny, 7 minut, což vzhledem k panujícím vedrům považuje za dobrý čas. Když bylo Quinnovi devět let, závodil také v Austrálii.

Mladý Novozélanďan se nízkých teplot nebojí. Je na ně psychicky připravený a zachovává si optimistický přístup. Předpokládané teploty v místě konání závodu jsou mezi 0 až -15 °C. Počítat je ale třeba i s větrem, který má další ochlazovací efekt, takže výsledná teplota vnímaná lidským tělem může být až někde kolem -21 °C.

Antarctica Half Marathon se běží na Ostrově krále Jiřího, který leží mezi nejsevernějším výběžkem zmrzlého kontinentu a Argentinou. Pokud se Quinnovi podaří závod uběhnout, stane se nejmladším člověkem, kterému se něco takového povedlo. „Mou misí je dostat co nejvíc malých kiwiů [žertovné označení pro Novozélanďany] z gauče, aby začali něco dělat, ne jen seděli u playstationů," komentuje své plány malý rekordman.

Podporovali byste své dítě, kdyby bylo takto „fanaticky nadšené“?
Ano, určitě, je to dar.
82,3 %
To by se vidělo, jestli nezanedbává školu.
9,5 %
Ne, jen ať hezky sedí doma a kouká na televizi!
8,2 %
Celkem hlasovalo 1460 čtenářů.

Reklama