Hlavní obsah

Liberec - Olomouc 3:1Liberec je zase blíže Prezidentskému poháru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Bulíř 1 : 0
26. Knotek 1 : 1
32. Vitásek 2 : 1
60. Krenželok 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucího Liberce porazili ve 47. kole extraligy o desítku bojující Olomouc 3:1. Bílí Tygři zdolali Hanáky potřetí za sebou, aniž by jim přitom přenechali jediný bod. Udělali tak další krůček k obhajobě Prezidentského poháru pro vítěze základní části a po dvou vystoupeních pod Ještědem před reprezentační přestávkou, kdy vyšli zcela naprázdno, před svými diváky uspěli.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecká radost, ilustrační snímek.

Článek

Domácí nastoupili bez reprezentačního beka Šimka, jenž měl na Švédských hrách potíže s nastřelenou nohou. A v úvodních minutách svou aktivitou ukázali, jak jim během pauzy ostré boje o body scházely. Brzy si vynutili přesilovku a na konci třetí minuty měl velkou šanci otevřít skóre Bližňák, ale olomoucký gólman Falter jeho pokus o blafák do bekhendu dobře přečetl a vykryl.

Poté přišla příležitost Krenželoka, při níž za Faltra zaskočil v brankovišti pohotovým zákrokem vkleče bek Vyrůbalík. Kohouti však postupně čím dál více ukazovali ostruhy. Ve 12. minutě sehráli Mrázek s Mataiem výtečně přečíslení dvou na jednoho, ale Matai při snaze o zakončení do prázdné branky ztratil trošku rovnováhu a puk mu sklouzl z hole.

Brzy po začátku druhého dějství se proti pravidlům provinil Kotala. Severočeši zmáčkli Hanáky a nakonec se z trochu nenápadné akce dočkali vedoucí trefy, když vyražený puk po Jelínkově pokusu uklidil za záda hostujícího gólmana snadno Bulíř. Už po 72 vteřinách ale přišla odpověď, když na pravém křídle našlápl Knotek a ač atakovaný, překonal Lašáka.

V polovině 32. minuty však měl domácí favorit těsné vedení zpět na své straně, když si domácí hráči prohodili role a obránce Vitásek parádně tečoval nahození útočníka Bartoviče od modré čáry. Zvýšit mohl ještě do druhé přestávky Stránský, jenže Falter byl zásadně proti. Lakatoš pak zvedl mnoho slavících diváků ze sedadel, jenže zacílil jen do boční sítě.

Lašák se ve třetí části vyznamenal proti Burianovi. Hosté měli štěstí při skrumáži, která následovala po Jánošíkově zakončení. Bílí Tygři pak pozorně bránili hubený náskok, hosty o závěrečný tlak připravil faulující Rašner. Olomouc se ani nedostala k power play, přesto ještě devět vteřin před vypršením základní hrací doby inkasovala z hole Krenželoka.

47. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Bulíř (P. Jelínek), 32. Vitásek (Bartovič, Svačina), 60. L. Krenželok - 26. J. Knotek (Jaroměřský). Rozhodčí: Hribik, Bejček - Zíka, Kotlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 5879.
Liberec: Lašák - Vitásek, Ševc, Mojžíš, Jánošík, Pyrochta, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Olomouc: Falter - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas - Roman Vlach, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, T. Mikúš, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata: