Hlavní obsah

Brno - Pardubice 4:1Brno ukončilo dlouhé čekání na plný bodový zisk

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Vondráček 1 : 0
34. Zohorna 2 : 0
35. Haščák 3 : 0
41. Vincour 4 : 0
51. Nahodil 4 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno ukončili devět zápasů trvající čekání na tříbodové vítězství. Ve 47. kole extraligy porazili na domácím ledě předposlední Pardubice hladce 4:1. Dynamo prohrálo už počtvrté za sebou a připsalo si v této sérii pouze jeden bod. Po dvou bodech za branku a asistenci zaznamenali Marcel Haščák a Tomáš Vondráček.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Vojtěch Němec (vlevo) z Brna a Petr Chaloupka z Pardubic.

Článek

Do sestavy Komety se po uzdraveném Martinu Eratovi vrátili také další dva útočníci - Vincour a Vojtěch Němec. Brňané se snažili od úvodních minut dostat soupeře pod tlak. Jejich souhru poznamenala křečovitost. Z ní je vysvobodil vedoucí gól, který vstřelil v šesté minutě po Haščákově úniku Vondráček. Pardubičtí hokejisté po inkasované brance zvýšili svou aktivitu. Do vyloženějších příležitostí se však dostávali jen s obtížemi, střely ze střední vzdálenosti kryl pozorný Vejmelka.

Houževnatě hrající Dynamo drželo se soupeřem krok ještě do poloviny druhé třetiny. V dalším průběhu už diktovala vývoj utkání Kometa, kterou nastartovala do tlaku přesilovka. V početní převaze ještě Brňané gól nedali, v drtivém tlaku stačil šance pochytat brankář Hübl. Ovšem pouhé čtyři sekundy po návratu vyloučeného Havlíka zakončil kombinaci Martina Erata s Hruškou gólovou střelou Hynek Zohorna. O 21 sekund později zúročil Brňané pokračující nápor třetí brankou, kterou přidal Haščák.

Případná naděje Pardubic na zvrat padla hned v úvodu třetí třetiny. Vyloučení Trončinského potrestal po pouhých 13 sekundách početní výhody Vincour, který navíc deset minut před koncem trefil tyčku. Dynamu se podařilo v závěru gólem Nahodila alespoň zkorigovat skóre. Další nabídku k úpravě výsledku při půlminutové přesilovce pět na tři už hosté nevyužili.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Vondráček (Haščák), 34. H. Zohorna (J. Hruška, M. Erat), 35. Haščák (Dočekal, Vondráček), 41. Vincour (Gulaši, Kováčik) - 51. Nahodil (Trončinský). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Hodek - Frodl, Zavřel. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. Diváci: 7612.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Trška, Kováčik, F. Král, Bartejs, Malec, D. Mikyska, Gulaši - M. Erat, J. Hruška, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, J. Káňa II - H. Zohorna, V. Němec, Brabenec - Vondráček, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Pardubice: J. Hübl - Chaloupka, Trončinský, Schaus, Ščotka, L. Havlík, Zajíc - P. Sýkora, Špirko, Rolinek - M. Beran, D. Tomášek, P. Hubáček - F. Zadina, Nahodil, Bárta - Starý, T. Kaut, M. Kaut - J. Sýkora. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Reklama

Související témata: