Hlavní obsah

Náhradní gólman dostal hlad a cpal se přímo na střídačce. V týmu skončil!

Londýn
Aktualizováno

Neodchytal ani minutu, přesto je gólman amatérského týmu Sutton největší hvězdou a je ho plný internet. Zhruba 130kilový pořízek Wayne Shaw se s tím nemazlí. V duelu proti Arsenalu, který byl pro jeho spoluhráče splněním životního snu, klidně ve druhé půli pojídal na střídačce žemli s oblíbeným burgerem. A už v poločase si odskočil do klubového baru. Fanoušci z gólmana doslova šílí, méně už Fotbalová asociace, která ho podrobila šetření kvůli možnému porušení pravidel o sázení. Rozčarovaný Shaw nabídl v úterý odpoledne rezignaci, vedení klubu ji přijalo.

Foto: Andrew Couldridge, Reuters

Náhradní brankář Suttonu Wayne Shaw i během zápasu s Arsenalem stihl posvačit.

Článek
Fotogalerie

Sutton United hostil na svém stadiónu Arsenal

O tom, že se trenér gólmanů a zároveň brankářská dvojka malého londýnského klubu, dietou zrovna netrápí, se vědělo dlouho dopředu. Při pohledu na jeho „vysportovanou" postavu to muselo dojít i člověku, který pětačtyřicetiletého chlapíka ani nezná. A těm, co nevěřili, to Shaw ukázal v přímém přenosu, kde se během druhé půle duelu s Arsenalem cpal, jako by týden hladověl. „Ten chlapík prostě miluje koláče a burgery," vykládal při pohledu na tlouštíka Alan Shearer, legendární útočník.

Shaw jen potvrdil slova jednoho ze svých spoluhráčů, který se nechal slyšet, že kdyby měl Shawa pozvat na občerstvení, tak mu raději dá deset liber a vyjde ho to levněji. Samozřejmě svůj komentář doplnil úsměvem. Média rovněž uvedla, že se s tím náhradník Suttonu opravdu nemazlí, protože si klidně odskočí v poločase utkání do klubového baru a dá si něco na posilněnou. Když je hlad a žízeň, Shaw zkrátka nedokáže odolat. I kdyby se zrovna hrálo, no třeba s Arsenalem. Kanonýři vyhráli zápas osmifinále FA Cupu 2:0.

Měl hlad, nebo to byla sázka?

Podle jednoho z anglických médií hrozí urostlé hvězdě Suttonu kvůli jeho jídelnímu představení na lavičce dokonce disciplinární řízení na Fotbalové asociaci. Bookmakeři totiž v Anglii nabízeli v kurzu 8:1 možnost vsadit si na to, že gólman s přezdívkou Cvalík" neodolá a nají se přímo během utkání, což se stalo.

Gólman variantu se sázkou odmítl. Připustil ovšem, že o počinu sázkové kanceláře věděl. "Kluci mi o ní řekli. A já jim na to odpověděl, že o tom nic nevím, ale že jsem celý den nejedl," vykládal Shaw. "Dobře vím, že my hráči nesmíme sázet. Ale jestli to udělalo pár mých kamarádů, to je možné."

Manažer Paul Doswell z počínání náhradního gólmana nebyl nadšený. "Myslím, že teď se Wayne stal celosvětovou superstar. Asi nás ale neukazuje v tom nejlepším světle," prohlásil po utkání.

Shaw si v reakci na pozdvižení, které jeho chování vyvolalo, sypal popel na hlavu a den po utkání podal klubu svoji rezignaci. "Šéf je z celé aféry zdrcený, já také," vysvětlil svůj krok. Vedení Suttonu jeho nabídku přijalo. "Je to hodně smutný konec jinak velmi dobrého příběhu," povzdechl si Doswell.

Reklama

Související témata: