Hlavní obsah

Sparta - Olomouc 3:1Sparta porazila v dohrávce Olomouc a upevnila si třetí místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Kumstát 1 : 0
20. Skladaný 1 : 1
31. Kudrna 2 : 1
37. Švrček 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v dohrávce 18. kola extraligy Olomouc 3:1 a potřetí za sebou si připsali plný bodový zisk. Pražané si tak upevnili třetí příčku a na druhý Třinec ztrácejí už jen tři body. Hanáci, kteří v Praze drželi vyrovnaný stav 1:1 do poloviny zápasu, naopak ztratili třetí z posledních čtyř vystoupení a na desátou příčku mají nadále čtyřbodové manko.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník Sparty Andrej Kudrna (vpravo) překonává brankáře Olomouce Branislava Konráda. Vlevo je obránce Olomouce Jakub Galvas.

Článek

Při disciplinárním trestu Pöpperleho nastoupil do brankoviště domácích Novotný, jemuž dnes kryl záda teprve sedmnáctiletý Wolf. Sparťané nevyužili brzkou přesilovku a po jejím skončení se právě Novotný vyznamenal při Holcově příležitosti.

V 10. minutě vybojoval kotouč za brankou hostů Pech, našel Kumstáta a ten otevřel skóre. Hosté však 45 vteřin před první přestávkou kontrovali, když na konci Rašnerovy parádní individuální akce nekompromisně vypálil Skladaný a vyrovnal. Pražané tak inkasovali po 142 minutách a devíti sekundách.

Druhá třetina už se odehrávala v režii Sparty. Klimkovi ve 24. minutě sebral radost výborným zákrokem Konrád. Následovala početní výhoda domácích, v níž se Buchtele za cenu pádu snažil udržet kotouč v útočném pásmu, ale místo toho ho ideálně posunul do jízdy Lašovi, ten však Novotného nepřekonal.

V 31. minutě vyslal Cingel do úniku Kudrnu, jenž v koncovce zvolil rychlou střelu na lapačku a Sparta vedla 2:1. Sám Cingel měl tutovku při dorážce do odkryté branky o chvilku později, ale Konrád se stihl bleskově přesunout. Vzápětí pokryl i Vránův bekhend, avšak na Švrčkův pokus od modré čáry z 37. minuty už při zakrytém výhledu nestačil zareagovat.

Razítko na výhru favorita mohl dát v 46. minutě Pech, který během přesilové hry svého celku ujel obraně Hanáků, ale Konráda nedokázal překonat ani na dva pokusy. Výborně chytající olomoucký brankář si pak vedl stejně bezchybně i při velkých možnostech Buchteleho a tečujícího Řepíka. V 58. minutě orazítkoval horní tyč Vrána, což však rozklíčoval až sudí u videa.

Dohrávka 18. kola hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Olomouc 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Kumstát (Pech), 31. A. Kudrna (Cingel), 37. Švrček (Uher, A. Kudrna) - 20. Skladaný (Rašner, J. Galvas). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 4579.
Sparta: F. Novotný - Gernát, J. Mikuš, Švrček, Kalina, Eminger, Nedomlel - Řepík, P. Vrána, J. Hlinka - Klimek, Smejkal, Buchtele - Forman, Pech, Kumstát - A. Kudrna, Cingel, Uher. Trenéři: Kalous, Moták a Veber.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Ondrušek, Rašner, J. Galvas - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Fořt, T. Mikúš, Holec - Kotala, P. Mrázek, Matai - od 34. navíc Macuh. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice