Hlavní obsah

Ligové milníky: Nejstarší autor hattricku? Přece reprezentační kouč!

Legionáři nezáří, domácí nejvyšší soutěž je tak pro současného trenéra reprezentace důležitou zásobárnou. A může jít hráčům příkladem. Už jenom tím, že je nejstarším autorem hattricku v jejích dějinách. Právě kanonádě Karla Jarolíma v dresu Bohemians proti Benešovu v listopadu 1994 je věnován další díl historických milníků fotbalové ePojisteni.cz ligy.

Hattrick Karla Jarolíma

 
Článek

Byl to pro něj zvláštní zápas. Vyběhl v Ďolíčku proti svým nedávným spoluhráčům. „Do Bohemky jsem tenkrát přišel právě z Benešova. Odcházel jsem tam odtud za zvláštních okolností, ale k tomu bych se nerad vracel," pousměje se Karel Jarolím.

Jeho kariéra se blížila ke konci, ale stále nepatřil do starého železa. Dával jeden gól za druhým a patřil k nejlepším střelcům celé soutěže. Hned třemi trefami pak přispěl Bohemce k výhře 5:2 nad Benešovem. V 38 letech se tak stal nejstarším autorem hattricku v historii české ligy.

„Byl to můj první ligový hattrick, to si člověk pamatuje... Jedna branka padla z trestného kopu, dvě ze hry. Fotbal mě bavil a bylo mi líto končit, když jsem cítil, že to ještě není úplný průšvih. Fotbal byl pro mě všechno, takže jsem si tím kariéru prodloužil," líčí Jarolím.

Reklama

Související témata: