Hlavní obsah

Jablonec - Sparta 3:1Mehanovič nemilosrdným katem, Spartě se během týdne zhroutilo celé jaro

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Mehanovič 1 : 0
20. Mehanovič 2 : 0
87. Mihálik 3 : 0
90. Lafata (penalta) 3 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Šest bodů na Slavii a pět na Plzeň. To je ztráta fotbalistů pražské Sparty, kterou nabrali v tabulce po vysoké porážce 1:3 v Jablonci. Hrdinou jediného nedělního utkání 18. ligového kola byl bosenský fantom Mehanovič, který se postaral o dvě branky. Sparta tak tři dny po vyřazení z Evropské ligy a den po odchodu Bořka Dočkala do Číny utrpěla fatální ztrátu v boji o titul. Jaro se jí zhroutilo dřív, než pořádně začalo...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty opouštěli trávník v Jablonci s kamennými tvářemi. V čele brankář Tomáš Koubek, za ním Josef Šural.

Článek
Fotogalerie

Letenští nastoupili už zase s Lafatou a Konatém. Co jim bylo platné, že v prvním poločase drželi míč výhradně na svých kopačkách. Góly dával jen Jablonec.

Už v 9. minutě vykopl brankář Hrubý dlouhý balón, Kadlec prohrál hlavičkový souboj s Doležalem a Mehanovičovi sedl volej náramně, zatímco gólman Koubek se pořádně neodlepil z trávníku a zaregistroval míč až v síti.

Sparta pak navíc přišla o zraněného Costu, a než stačila vystřídat, Jablonec krátkou přesilovku využil. Pospíšil vysunul Mehanoviče za stopery a bosenský střelec se stal definitivně přízrakem Sparty - halfvolejem se znovu trefil přesně.

Invence favoritovi chyběla

Favorit pak dál dobíjel koncentrovanou hradbu soupeře. Chyběl mu ovšem moment překvapení, většinou jen kroužil z jedné strany hřiště na druhou. A když už se Néstor blýskl povedenou individuální akcí ve vápně, trefil jen tyč.

Ani do druhé půle Sparta nevstoupila s ničím originálním, Lafatova střela zdálky Hrubého ohrozit nemohla. Až v 65. minutě pořádně vypálil Sáček, jablonecký gólman se blýskl tygřím skokem. Nepřekonal ho ani Lafata z přímého kopu.

Naopak Mihálik po rohu v závěru uštědřil Spartě třetí facku a stvrdil její debakl. Čistě kosmetickou úpravu skóre zařídil až v nastaveném čase Lafata, který z penalty potrestal faul na Václava Kadlece.

Střelnice tak zůstala pro Spartu zakletá, nevyhrála tady již šest posledních soutěžních zápasů. V lize navíc s Jabloncem prohrála poprvé od května 2011...

Fotbalová liga - 18. kolo:
FK Jablonec - Sparta Praha 3:1 (2:0)
Branky: 9. a 20. Mehanovič, 87. Mihálik - 90.+3 Lafata. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Dobrovolný. ŽK: V. Kadlec (Sp.). Diváci: 4062.
Jablonec: Hrubý - Jankovič, Pernica, Beneš, Zelený - V. Kubista, Pospíšil (71. Trávník) - Diviš, Mehanovič (86. Považanec), Hanousek - Doležal (66. Mihálik). Trenér: Klucký.
Sparta: Koubek - Karavajev, Holek, M. Kadlec, Costa (21. Hybš) - Sáček, Čermák - Konaté (74. V. Kadlec), Néstor, Juliš (58. Šural) - Lafata. Trenér: Požár.

Reklama

Související témata: