Hlavní obsah

Liberec - Brno 1:2Korunovaci Tygrů zhatila Kometa, skvělého Čiliaka prostřelil jen Bartovič

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Trška 0 : 1
52. Erat 0 : 2
53. Bartovič 1 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Napínavé dostihy o Prezidentský pohár pokračují dál! Liberečtí hokejisté po porážce ve Vítkovicích (0:4) neuspěli ani v nedělním duelu 50. kola proti brněnské Kometě, které doma podlehli 1:2. Náskok Bílých Tygrů v čele extraligové tabulky se po vítězství Třince nad Hradcem ztenčil na rozdíl tří bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brněnský brankář Marek Čiliak - ilustrační foto.

Článek

V liberecké aréně se hrál od počátku svižný hokej. První zajímavou šanci si vypracoval hostující Vojtěch Němec, v tísni ale nedokázal zakončit podle představ. Další minuty už patřily Severočechům. Soupeře dostali místy pod velký tlak, jenže na Čiliaka marně hledali recept. Bulíř se po krásné individuální akci neprosadil a na gólmana Komety nevyzrál ani zblízka Ordoš.

V 10. minutě měli Tygři k dispozici první přesilovku, paradoxně v ní ale mohli inkasovat. Čermák uháněl zcela sám na Willa, jenže dojíždějící Šimek mu zakončení na poslední chvíli překazil. Liberečtí svého soka v úvodní dvacetiminutovce přestříleli (12:6), do kabin však odcházely oba týmy za bezbrankového stavu.

Tygři chtěli po přestávce prolomit střeleckou smůlu, jenže druhá třetina pro ně nezačala vůbec šťastně. Ve 23. minutě se puk dostal k Trškovi, jehož střela od modré čáry skončila za Willovými zády. Lídr soutěže se snažil o bleskovou odpověď a málem se vyrovnání dočkal. Jelínkova rána ale orazítkovala tyč a Bulíře vychytal výborný Čiliak. Brněnský gólman i v prostřední dvacetiminutovce dokazoval, že se na utkání dobře vyspal. Ve 37. minutě zlikvidoval další tutovku domácích. Šimek totiž krásně našel na útočné modré osamoceného Bartoviče, jenž ale tváří v tvář proti svému krajanovi neuspěl.

Bartovič už pouze snížil

Tygří nápor neustál ani v závěrečné části. Hned v úvodu hráli domácí 21 sekund pět na tři, ale Čiliak čistý štít udržel. Brankář Komety měl podstatně více práce než jeho protějšek, jenže Liberečtí na něj recept hledali marně. Neprosadil se ani Bulíř, který minul poloodkrytou klec. Udeřili tak opět Moravané. Kováčikovu nabídku ztečoval do sítě Erat a Kometa byla blízko cenným a důležitým bodům.

Drama však pokračovalo dál. Kometa měla záhy možnost početní výhody, v ní však ujel Bartovič a přesnou bekhendovou střelou dal Tygrům naději na obrat. Liberečtí dřeli, vynutit si alespoň prodloužení se jim ale nepodařilo ani v samotném závěru při hře bez brankáře. Brňané si díky tříbodovému zisku udrželi šestou příčku zaručující přímou účast v play off.

50. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 53. Bartovič (Vantuch) - 23. Trška (Haščák, J. Káňa II), 52. M. Erat (Kováčik, J. Hruška). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Bejček - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 8:8. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 7249.
Liberec: Will - R. Šimek, Ševc, Jánošík, Vitásek, Mojžíš, Derner - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, Bulíř, Radivojevič - Svačina, Vantuch, Bartovič - J. Stránský, Bližňák, Ordoš. Trenéři: Pešán a Mlejnek.
Brno: Čiliak - O. Němec, Bartejs, Kováčik, Gulaši, Šnajnar, Trška, Malec - M. Erat, J. Hruška, Mallet - H. Zohorna, Nečas, M. Kvapil - Vincour, L. Čermák, Dočekal - Haščák, V. Němec, J. Káňa II - Brabenec. Trenéři: L. Zábranský st., Pešout, Pokorný a Haken.
Udrží liberečtí hokejisté první příčku tabulky a obhájí tak Prezidentský pohár?
Ano
69 %
Ne
31 %
Celkem hlasovalo 838 čtenářů.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín