Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 0:2Olomouc po 25 letech vyhrála v Ostravě a živí šanci na předkolo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Vlach 0 : 1
32. Burian 0 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Olomouce se dnešní výhrou 2:0 ve Vítkovicích udrželi v boji o postup do předkola play off. Hanáci dobyli Ostravu po 25 letech zásluhou gólů Romana Vlacha a Viléma Buriana a v samostatné české lize si na vítkovickém ledě připsali vůbec první vítězství. Gólman Branislav Konrád vychytal šestou nulu v ročníku.

Foto: jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Olomouce se radují z vítězství na ledě Vítkovic.

Článek

Olomouc potřebovala vyhrát v zájmu zachování naděje na účast v předkole play off a její cíl začal už ve čtvrté minutě v přesilové hře naplňovat střelec posledních kol Vlach, který po rychlém výpadu prostřelil Dolejše ranou na vyrážečku.

Touha po vítězství z Hanáků tryskala a rychlý gól podpořil i pořádek v jejich herním systému. Domácím se do plných moc nedařilo a do vypracovaných střeleckých možností se nedostávali.

Vítkovické mohla nakopnout krátká přesilovka pět na tři zkraje druhé části, ale Konráda přinutili jen k pár rutinním zákrokům a v 32. minutě inkasovali podruhé. Svižnější Hanáci znovu rozvrátili domácí obranu z rychlého protiútoku, na jehož konci Burián doklepl střelu Eberleho. Z podobně vyhlížející situace mohli kapitulovat i potřetí, ale Dolejš dorážku Vlacha se štěstím chytil.

Až pak se vyložené šance dočkaly Vítkovice, ale Balán olomouckou chybu nepotrestal. Domácí v závěru zabojovali a v třetím dějství vyvinuli tlak. Postupně přicházely i šance, ale Konrád byl neprůstřelný. Do Kolouchovy dorážky vykopl beton, zmařil i Vandasovo sólo a znovu si poradil s pokusem Koloucha. I když Vítkovice si během dlouhé power play vytvořily drtivý nápor a soupeře skoro nepustily z pásma, Konrád fungoval jako magnet a schytal naprosto vše včetně těžké dorážky Stastného.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Roman Vlach (Herman, J. Galvas), 32. Burian (Eberle, Škůrek). Rozhodčí: Bulanov (Rus.), Pavlovič - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 5142.
Vítkovice: Dolejš - Baranka, Klok, D. Krenželok, Hrbas, Urbanec, Výtisk, Kovář - P. Zdráhal, O. Roman, Olesz - Vandas, Kolouch, D. Květoň - Tomi, Balán, Szturc - Hudeček, Y. Stastny, Kurovský - od 21. navíc Illéš. Trenéři: Petr a Trnka.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, Jaroměřský, Rašner, J. Galvas, Ondrušek - Skladaný, J. Knotek, Laš - Eberle, Sundher, Burian - Roman Vlach, Herman, Holec - T. Mikúš, P. Mrázek, Matai - od 21. navíc Kotala. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec