Hlavní obsah

Trenér Enrique po sezóně skončí na lavičce Barcelony

Barcelona

Trenér Luis Enrique po sezóně skončí u fotbalistů mistrovské Barcelony. Šestačtyřicetiletý španělský kouč po středečním ligovém vítězství 6:1 nad Gijónem oznámil, že s klubem neprodlouží tříletou smlouvu, protože potřebuje odpočinek.

Foto: Albert Gea, Reuters

Trenér Luis Enrique na lavičce Barcelony po sezóně skončí.

Článek

Enrique, který v létě 2014 na lavičce vystřídal Gerarda Martina, zatím získal s Barcelonou osm trofejí. Nejlépe mu vyšla hned premiérová sezóna, ve které tým okolo hvězdného Lionela Messiho dovedl k triumfům v Lize mistrů, domácí soutěži i ve Španělském poháru.

V tomto ročníku se Katalánci přetahují s Realem Madrid o mistrovský titul a čeká je finále poháru. V Lize mistrů je ale Barca na pokraji vyřazení už v osmifinále po nečekaném úvodním debaklu 0:4 na hřišti Paris. St. Germain.

"Chtěl bych poděkovat klubu za důvěru, kterou mi projevil. Byly to tři nezapomenutelné roky," řekl na tiskové konferenci Enrique. "Bylo to obtížné, ale dobře promyšlené rozhodnutí. Musím si stát za tím, co si myslím," doplnil bývalý reprezentační záložník, který v Barceloně jako hráč strávil dvanáct let a dělal i kapitána.

Server eurofotbal.cz s odvoláním na informace britského listu Independent naznačil, že největšími adepty na uvolněné místo jsou Ernesto Valverde (Athletic Bilbao) a Jorge Sampaoli (Sevilla).

Reklama

Související témata: